onsdag den 11. januar 2017

Lidt om det der gærde der er lavt...

Jeg har ikke tid nok til mit arbejdsliv. Altså lige nu arbejder jeg 32 timer på papiret men ik i realiteten.... det er rigtig skidt og jeg er kun i det fordi jeg ved det er en fase der slutter her efter vinterferien.

Så jeg leder med lys og lygte efter gærder der er lave så man kan hoppe over dem i fin stil. 

Som fx min undervisning i den her og i næste uge. Samme emne to forskellige hold. Forberedelsen. Tjoeh. Den kan ligge på et meget lille sted. Er der ik noget med nød lærer nøgen kvinde spinde eller sån?! Samme tekster samme øvelser i undervisningen men en studieopgsve til det ene hold og ik til det andet. Lidt variation skal der til...

Så nu genbruger jeg bare hele oplægget en gang til. Modificerer det der hvor det ikke fungerede ordentligt, der hvor det haltede lidt. Sådan må det være. Der er ikke tid til mere. I horisonten lurer et valgfag jeg har ansvar for og skal afvikle. En uges undervisning på fuld tid. Det er sørme længe siden jeg har prøvet det. Men siden sidst jeg gjorde det i den slags har jeg fået mere erfaring. 

Så nu hedder det øvelser til eleverne. Så læreren kan trække vejret ned i maven. Øvelserne blir strøet ud med rund hånd over dagen. For det er der eleverne lærer mest. 

Men sum af summarum er det på en eller anden måde er det lidt utilfredsstillende at arbejdsopgaver bliver liggende - og ens arbejdstid kun er vejledende. Fortsætter det må jeg alvorligt overveje hvad jeg kan aflevere til andre og hvad jeg vil beholde af opgaver... listen er begyndt oppe i mit hovede. 


8 kommentarer:

 1. Åh åh. Ja noget må du da gøre - min erfaring siger i hvert fald, at vi hurtigt løber tør for lave gærder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Løbe tør for gærder ?!? Åhhh, nej - satser på at blokering af dage til fokus efter vinterferien, er vejen frem :)

   Slet
 2. Der er slet slet ikke lave gærder nok efter min mening :-) Det lyder fornuftigt med en uddelegeringsliste. God arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Satser på afslutning af en stor opgave her i foråret skaber luft nok til almindeligt arbejde igen, og så gi trælse arb. opgaver videre. ;)

   Slet
 3. Håber du finder de der lave gærder og også får sendt lidt arbejdsopgaver videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. listen af "trælse opgaver" bliver længere kan du tro ;) så det er work in progress med den videresending.

   Slet
 4. Tænker ikke du er den eneste lærer der har benyttet denne fremgangs måde og da det er forskellige elever er det vel også ok.Tænker nærmere problemet opstår når du føler, du er bagud med arbejdsopgaver og der ikke er afstemt forventninger ifht arbejdstiden.Håber du har nogen, du kan uddelegere opgaverne til....
  Pas godt på dig selv:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fat i noget med den der følelse af bagud-hed. Og det er lige der hvor skoen trykker. Så jeg skal ha afsluttet en stor opgave her i løbet af foråret, for at ting er i vatter igen. ... men er virkelig opmærksom og siger nej til nye ting, sådan ca ret tit lige nu...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...