Gode råd til kommende tvillingeforældre


Denne side er et 'trip down memorylane' men også ment som en huskeliste for kommende tvillingeforældre, og indeholder en liste over ting og sager som vi brugte.

Udstyr (transport)

Har man bil er autostole et must. Vi valgte at leje to autostole 0-9 kg Römer stole i BabySam. Det koster ikke alverden og er nemt, man skal ikke bøvle med at sælge dem igen på dba eller lignende, man tager bare ned i butikken og afleverer dem igen når man er færdig med at bruge dem. Jeg ved ikke om det er de mest sikre ifht. de nyeste FDM tests, men det er ihvertfald en nem løsning, hvis man ikke vil investere i nye autostole... Iøvrigt kan man også leje autostole i kortere perioder i babysam, de har også bedesteforældre ordning, så bedsteforældre kan leje autostole til en favorabel pris.
Tvillingeklapvogn eller barnevogn. Vi valgte Teutonia Team Cosmo, som vi købte brugt på DBA.  Selvom den er uhandy at slå sammen, og fylder meget i sammenklappet tilstand synes jeg at vognen er stabil. Dens svinghjul gør den nem at manøvrere - jeg kørte meget bus, s-tog og metro, og havde aldrig problemer med at komme rundt omkring. Den vender på en tallerken, om man så må sige! Hvis man husker at smøre den kører den altid som en drøm! Man kan have en masse inden under klapperen, og det fungerer fint med at have babyerne til at sove i to hårde lifte i starten, og senere voksier. Den er så bred, at de stadig kan sove i den nu pigerne er næsten 21 mdr. Dens bredde er så samtidig også dens svaghed, for man kan ikke komme ind og ud af alm. smalle døre - men det lærer man at leve med, og samtidig bliver man virkelig god til at bedømme på god afstand, om man kan komme igennem døren eller ej. Jeg købte et såkaldt forlænger stykke til min klapvogn. Det er en bred dims af stof man kan sætte på fodenden af klapperen, så den næsten ser ud som en barnevogn. Det var uundværdligt for mig.
Voksi/Lift: I starten brugte vi hårde lifte, som vi havde lånt os til. Men da pigerne blev større (og tungere) gik vi hurtigt over til at bruge voksier med plader, de er lettere end lifterne. I starten synes jeg de så meget små ud i klapperen med i 'bare' voksier. Men da jeg havde vennet mig til det fungerede det super. De sover som sagt stadig i voksier nu, side om side i klapperen når de sover middagslur. Jeg har aldrig brugt andet end de originale voksi poser. For os fungerede det perfekt - mange muligheder for at binde posen, og man kan få nogle i ret god kvalitet på DBA.

Udstyr (babyer)

Det er jo en smagssag hvad man mener man har brug for til sine to bebiser - men her er de ting vi var glade for at bruge, og brugte. 
ez2n ammepude - jeg ville ikke have kunnet amme uden. Den er stabil - og med en sammenkrøllet babydyne under hver side, et sammenrullet tæppe over knæene, en pude i ryggen og en hynde til fødderne ammede jeg mine piger indtil de var 11 mdr og de selv sagde stop. Til sidst sad jeg i sengen hvor de fik en god nat tår, - og nej, de trillede ikke af. Det var somom de vidste hvad der skulle foregå, altid, og lå stille indtil de var færdige med at spise.
Sansegynge - den skulle vi have sat op meget tidligere!!! Den hjalp med at få pigerne til at falde til ro, den var et godt sted at få dem til at sove. Vi havde to kroge i lejligheden - en over sengen (så hvis du bor småt - har man plads over sengen...) - og en i stuen. Det var min hjælper i nøden, og uundværlig!
Juniorseng (70x140 cm) - vores trunter delte en tremme juniorseng indtil de var 17 mdr. i starten lå de på tværs, ved siden af hinanden, senere lå de hoved mod hoved, diagonalt, og til sidst i hver deres ende fod mod fod. De vækkede ikke hinanden, men til sidst pjattede de ret meget inden sengetid; derfor skilte vi dem ad!
Bæredimser: Strækvikle - Skildpadde- Ringslynge.
Dyner 2 stk. en til hver ;)
Dynebetræk 6 stk. - det er rart at have nok dynebetræk - for man ved aldrig, hvornår de beslutter sig for både at gylpe eller prutte på dynen samtidig! Heldigvis skete det kun sjældent (næsten aldig for os)
Lagner 4 stk. - det er altid rart at have nogle ekstra, men husk her vores delte seng længe, så nu hvor de sover i hver deres seng, har vi flere....
Stofbleer - en del - 20 'billige' til puslebordet, købt i Jysk, de er enkeltvævet og ikke så lækre - de måler 60x60 og er en ok størrelse; og 10 'lækre' dobbeltvævede dejligt bløde, store til gylp og sån. Derudover brugte/bruger vi nogle farvede/småfolk stofbleer som nusseklude både her og i vuggeren. Fordelen er at de kendes nemt fra de andre hvide vi har. Grunden til vores trunter fik stofbleer som nusseklude var at de elskede og sove med dem 'over hovedet' - med næse og mund fri! så var de dejlig trygge.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...