tirsdag den 2. maj 2017

Lidt om sidste børnehavedag...og første dag i mini-sfo.

I fredags havde pigerne deres sidste dag i børnehaven. Det var virkelig en skøn dag, og helt igennem deres dag.

Forældregruppen var blevet enige om at skolegruppen skulle spise fælles frokost på deres sidste dag. Det var de voksne heldigvis enige i, og bakkede op om konceptet let og lækkert (børnene skulle selv hitte på den ting de allerhelst ville tage med). Og sikke en overdådig frokost de fik :)

Eftermiddagen havde vi skoleforældre inviteret resten af børnehuset til afslutningsfest. En fest med kager, boller, frugt og sidst men ikke mindst det alle børn havde talt om de sidste mange, mange uger....:

At hoppe ud ad vinduet.

Opdelt efter stuer hoppede de en efter en ud ad vinudet, som markering for at børnehavetiden nu virkelig er slut. Fik en sidste stor krammer fra deres pædagog, en klapsalve når de var hoppet ud, en smuk rose, og en lille mappe med alle deres ting i. En virkelig dejlig og meget højtidelig markering af det at gå i børner nu er forbi.

Trunternes roser står stadig fine og minder dem om en skøn sidste dag i børneren :)


Og i går - mandag - kom dagen hvor spændingen, og alle de sommerfugle endelig kunne flyve frit igen. Mor jeg har så mange sommerfugle i maven som jeg kan tælle til...

og vi sendte to virkelig spændte trunter afsted i mini sfo. Et pakket penalhus, en lille madpakke og drikkedunk var i rygsækken og afsted det gik kl. 9 for at møde "vores nye voksne" over på skolen.

Heldigvis har børnehaven virkelig gjort sit til at den overgang fra børnehaven til skolen bliver så smidig som muligt. I marts mødtes de fire fredage i Kongeørnsprojektet for at lære deres nye voksne og alle de nye klassekammerater at kende - i rød - grøn - blå - og gul gruppe. Grupper de nu er inddelt i over på skolen. Tiller og Tuller er kommet i klasse med fire andre "velkendte" piger fra børnehaven - det giver ro i maven :) både hos børn og os voksne skal jeg hilse og sige ;)

Tre timer alene blev det til igår, før jeg hentede kl. 14. En kort dag, en god dag, og forhåbentlig mange rigtig korte dage i den her uge, jeg har ihvertfald forsøgt at indrette kalenderen efter det!

Så nu har vi tre (!!!) skolepiger - hvor vildt er det lige?!?

8 kommentarer:

 1. Det er vildt når man lige pludselig kun har skolebørn:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og nu er de igang med "rigtig skole" - ret vildt, men også virkelig dejligt :)

   Slet
 2. Håber de har haft en lige så god dag i dag. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. De har virkelig haft nogle dejlige dage i mini-sfo. Det er så dejligt :) kh. S.

   Slet
 3. Det der da bare så vildt. Og dejligt at høre det gik så fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vildt... nyd det sidste år i børner ;) - og ja, det går (stadig) så godt. Kh. S.

   Slet
 4. Hvor skønt med hoppe traditionen.
  så pigerne er i samme klasse?
  Håber alt stadigt er vel med det nye

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pigerne er indtil videre i samme gruppe. De laver først klasserne i efteråret. Men indtil nu her efter første uge er alt helt som det skal være :) kh S.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...