torsdag den 6. februar 2014

Nu med en 5-årig i husstanden

Ja, igår fejrede vi Storemusens 5 års fødselsdag. Det var en fest - og en helt igennem dejlig dag. Spørger man Storemusen hvad det bedste var svarer hun - det hele. Så dagen har været en succes. Spørger man Tiller svarer hun med tårer i øjnene 'Min bødedag hennnnn?' hvorefter Storemusen tålmodigt forklarer: Du har fødselsdag senere, sammen med Tuller og Uropi, der også har fødselsdag på din fødselsdag. Du er den næste der har fødselsdag. Det er heller ikke nemt at forstå for en næsten-tre-årig, at man ikke nødvendigvis har fødselsdag lige her og nu, og man heller ikke må pakke gaver op (men gerne hjælpe lidt), og man så skal i vuggeren mens Storemusen må blive hjemme.
Mine tre trutter - bemærk Tillers meget 'tilfældige pillefinger' på den lille pakke, som hun SÅ gerne ville pakke ud for Storemusen - 'Min bødedag hennnn?'

For Storemusen og jeg holdt fri igår, hun fik nemlig mellemgruppen fra børneren på besøg. Mellemgruppen er 6 børn... Det er dejligt overskueligt, i stedet for at få hele børnehavegruppen på knap 20 børn hjem... Storegruppen og Lillegruppen blev i børneren, for at fejre søde L's fødselsdag - der har fødselsdag samme dag som Storemusen, men blot bliver 6 år!

Vi havde en fest. Mellemgruppen kom kl. 10 - legede en time, spiste lækre pizzasnegle, pølsehorn, frugt og grønt, drak rød saftevand med sugerør, sang en skøn fødselsdagssang, råbte fire stille og et højt hurra for Storemusen, gav en gave (flotte fine tegninger fra hele stuen) og legede lidt mere - også med Storemusens 'Lego Fjænds' og gik igen lidt i ½1, og fik en slikpose med figenstang, ostehaps og rosiner med hjem. Det var så hyggeligt, og alle hyggede sig!!
Smukke Storemus - nu 5 år, med sit nye Lego Fjænds hus - hvor vi lige mangler og bygge forhaven...

Resten af eftermiddagen uden Tiller og Tuller blev brugt til at samle det nye 'Lego Fjænds' hus, og lege lidt med det - hvorefter vi kørte over for at hente Tiller og tuller i børneren. Vi hentede to meget trætte børn, kom hjem - spiste frugt og rosiner til eftermiddagsmad, og risengrød til aftensmad. Risengrøden havde Storemusen nemlig ønsket sig, for her hjemme må man gerne ønske aftensmad når man har fødselsdag. Så igår fik vi helt undtagelsesvis varm aftensmad i løbet af ugen. :)

Det er helt vildt at tænke på, at det er fem år siden - den lille mus kom ud til os (efter en virkelig lang sej kamp..., som du kan læse om her). Fem år sammen med verdens sødeste, og dejligste Storemus - der forstår så meget, som vil meget - og som har udviklet sig helt utrolig meget det sidste års tid - fra en genert pige til en smilende, åben pige! Der må man gerne være stolt, sys jeg.

8 kommentarer:

 1. Åh, det lyder da også bare som alletiders dejlige fødselsdag og stort tillykke med hende.
  Det med fødselsdag er svært og her sukkes der også efter snarlig fødselsdag... og så er der bare lang tid til november.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frederikke, det var også en dejlig dag :) og i går samlede vi resten af huset.
   De to små har heldigvis fødselsdag i april, så der er ikke helt så langt som til november ;) god weekend til jer!

   Slet
 2. Hvor lyder det bare som en rigtig dejlig dag :D
  Husker selv, min 6 år yngre lillesøster også kunne stå med lidt bævende underlæbe et par gange, når mig og storesøster fejrede fælles fødselsdag fordi vi kun har 5 dage mellem vores. Godt alle hyggede sig :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. At man ikke må fejre sin fødselsdag, når der ellers er fødselsdag in da house er også enormt urimeligt set fra en næsten tre årig. Men uanset hvad, så havde vi virkelig en skøn dag :)

   Slet
 3. Stort stort tillykke med Storemusen. Lyder som en virkelig dejlig fødselsdag for alle parter - også selv om den var lidt hård for de to små ;-) (Må jeg spørge, hvad I gav hende? Vi har jo en Øgle, der bliver 5 om lidt og ikke rigtig kan finde på, hvad hun skal ønske sig)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en skøn, skøn dag :)

   Storemusen fik lego fjænds - lidt mere til samlingen - og det Lego hitter herhjemme. Hun har svømmehallen, et hus, en kiosk, en café og en autocamper. Så både det at samle er vildt hyggeligt, og så leger hun virkelig meget med det. Derudover får hun (af familien): puslespil med 50 brikker, lær ur bog, teaterbillet til ICE age, en prinsessemadkasse, en barbie bil, og lidt mere lego (tror jeg).

   Slet
 4. Stort tillykke med hende! Hun bliver så stor :) Hun nød garanteret den ekstra opmærksomhed på den store dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke - hun bliver så stor - dejligt og underligt på samme tid...

   Hun nød dagen - hun nød at have besøg, og vise sit hjem frem. Hun nød at vise sine legesager frem og lege sammen med vennerne fra børneren hjemme hos sig (og så uden at de to små trutter kunne forstyrre...), ren lykke :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...