mandag den 11. november 2013

Kommunalvalg for 4½ årige

Hvorfor hænger manden der? Hvad hedder han? Hvad hedder hun? var spørgsmål Storemusen stillede den anden dag, da vi cyklede til svømning.

Det handler om kommunalvalget - men hvordan forklarer man lige et kommunalvalg til den 4½ årige in da house? Her kommer min forklaring: at de folk der er på plakaterne de vil gerne bestemme. De vil gerne være noget der hedder borgmester. Når man er borgmester, må man gerne bestemme - hvor mange børnehaver der skal være. Hvor mange børn der skal være på stuen... Man må gerne bestemme hvor mange voksne der må være på hver stue, og man må og vil gerne bestemme rigtig meget. Man vil bestemme hvor mange skoler der skal være, hvor mange børn der skal være i klasserne og.så.videre. Ting som en 4½ årig kan forholde sig til. Så blev det ligesom sat på plads, så nu mangler vi bare at snakke om hvor vigtigt det er man stemmer - men det tager vi lige om nogle år :)

Resten af cykelturen snakkede vi om hvad hedder han - hvad hedder hun. Og at nogle af de damer og herrer havde vi altså set tidligere på cykelturen.

Så nu er den på plads - og jeg har endda sat mit kryds (omend jeg ikke er helt tilfreds, for det var dæleme svært at finde det helt rigtige sted at sætte sit fine lille kryds, eller sine fine krydser) - men nu er det gjort, det gjorde jeg igår, på biblioteket. På en søndag, jatak, det er virkelig service :)

6 kommentarer:

 1. Det er også sådan cirka sådan, jeg har forklaret kommunalvalget til min 4,5-årige. Og i går, da vi gik ned til bussen, og hun forlangte at vide, hvad Liberal Alliances "Færre forbud - mere frihed" egentlig betød, og jeg rodede mig ud i en lang forklaring, opsummerede hun ved at sige: "Altså... Så det der kommunalpolitik er sådan lidt ... øhm ... sådan lidt blablabla?" Præcis, min pige. Præcis! ;-)

  Smart med biblioteksstemning, i øvrigt. Det burde jeg også gøre.

  SvarSlet
 2. Lige netop sådan er kommunal politik, og så jo (måske?) alligevel ikke - for de kloge siger jo det er dér ens stemme er rigtig vigtig... for det er i kommunerne alt blir bestemt?!
  Jeg forestillede mig noget stemmeri efter arbejde men inden hentning med en milliard medborgere og kilometer lange køer, og en ulidelig varme - og så tænkte jeg biblioteket må være min ven - så jeg havde endda en af de to små med helt uden probs - konceptet kan klart anbefales ;) så afsted med dig :)

  SvarSlet
 3. Det er altså ikke os alle sammen der vil være borgmester ;)

  Vi tager ned og stemmer når valgstedet åbner. Det kan klart anbefales hvis man har tid - demokrati in action :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nej :) men alle har vel en slags borgmester i maven eller tager jeg helt fejl? For fik man den (borgmester kæden) tilbudt, ville de fleste måske sige ja? Jeg tror jeg ville...

   Kunne jeg stemme på dig - ville jeg gøre det! Og ja, jeg er mest til at stemme på dagen, for der er noget helt særligt ved 'demokrati in action' men kunne bare ikke helt se kabalen gå op... :) Ha' et rigtig godt valg!

   Slet
  2. Du tager fejl. Det gælder i hvert fald ikke her i Partiet. Vi er opstillet fordi nogen jo var nødt til at stå på listen, og ham der står øverst har forsøgt at sælge pladsen til en af os andre (no luck) Jeg tror ikke jeg ville tage borgmesterposten - alt for meget arbejde og alt for meget ansvar. Og alt for mange tæv (ikke af den fysiske slags, vel)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...