mandag den 21. november 2016

Lidt om undervisning og sån....

I dag starter anden halvdel af efterårssemesteret og det betyder at vores kursus starter i eftermiddag.

Jeg glæder mig rætti rætti meget. Faktisk. Jeg sys undervisning er sjovt, udfordrende og udviklende. Det gode ved mit nye job som jo sket ikke er nyt mere (når man har været der i plus to år kan man ikke tale mere om nyt job...) er jeg stadig får lov til at undervise. Jeg har ansvar for et kursus plus et lille niche-fagområde. Og så er jeg også blevet bachelor-projekt koordinator...

Ja, jeg smykker mig med titler ;)

Men vigtigst af alt - er faktisk - at hvor jeg på gammelt job kun underviste, vejledte og førte vores studerende op til eksamen (og var på tur, ret ofte faktisk) har jeg her på "nyt" job også gang i udviklings, evaluering og lidt forskningsarbejde.

Den kombi er jeg svært tilfreds med.

Jeg skal ikke ud og undervise fuld tid igen. Det gider jeg ærlig talt ikke, for så mangler jeg alt det andet sjove, som projekterne giver mulighed for. Men samtidig "betaler" undervisningen også halvdelen af min tid (lig med jeg ikke skal finde financiering for den del af min tid...) - sådan er det at være ansat på Universitetet. Find dine egne projektmidler, eller skrid (ikke formuleret sådan, men sådan er realiteten når basisbevillingen falder igen og igen). At kun dem med projekter og fuld financiering får lov til at være her.... Det er både fedt men kan også være virkelig stressende, at man skal bevise sit værd, tænke projekter - få nye ideer - nye forskningsprojekter hele tiden (mere eller mindre ihvertfald) Tænke frem - hvad har jeg af midler fremadrettet - hvornår skal jeg have nye projekter. Så jeg ikke er underfinancieret. Det går nok i en periode, men jo ikke altid.

Det er ikke noget jeg tænker til dagligt, men af og til fylder det mere end andre gange. Lige nu fylder det mere igen - og det er ikke fordi jeg er underfinancieret, men undervisningen giver mulighed for at læse artikler, og når jeg læser artikler får jeg ideer til nye (egne) projekter. Og lige det - er det fedeste ved mit job, og argumentet for jeg ikke skal tilbage til fuld-tids-undervisning. At jeg kan tænke projektmageri ind over undervisningen eller omvendt. Det er lige derfor jeg har fundet min hylde her (det troede jeg også med gammelt job, se lige her...) - men hylden sidder helt rigtigt, indtil videre ihvertfald :) og det er jeg virkelig, virkelig taknemmelig for :)


Glædelig mandag derude!


4 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at høre (læse) at du er så glad for dit 'nye' arbejde. Det må være dejligt at være så afklaret! Kan godt genkende det du skriver med at du ikke vil undevise på fuldtid igen - arbejder i samme verden som du, og det er meget tydeligt, at det med undervisning, er noget man 'skal' uanset man vil eller ej ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at være på den hylde man skal være. Det giver rigtig meget ro for så er der en ting mindre man behøver at bekymre sig om.
   Deres kommet utrolig meget mere fokus på undervisning er noget man skal. Heldigvis er min uv-indsats lige tilpas. For der er ikke meget tid til andet end undervisning i de perioder jeg gør det...

   Slet
 2. Det er skønt at læse du er lige der, hvor du skal være:) det er både manden og jeg også. Det er dejligt, når man ikke skal tænke på det og bare kan nyde livet - leve det og nyde ungerne inden de siger tak og flytter hjemmefra:) Ej, der er forhåbentlig lang tid til men vores bliver godt store synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. du har ret når man er på den rette hylde kan man bare læne sig tilbage og nyde roen på den front. Det er dejligt at kunne det og jeg er virkelig taknemmelig at det er sådan i mit liv lige nu :) dejligt i også har det på samme måde - manden og dig :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...