onsdag den 16. november 2016

Lidt om gråt novembervejr...

Shit manner jeg er udfordret af min egen udfordring med at holde af november når vejret er gråt som det har været størstedelen af dagen idag og igår.

Solen gør så godt, jeg tænker ikke over tristesse eller andre ting, som måske ikke ligefrem er super positive. Solen holder de her tanker væk, bilder jeg mig ind. Solen holder mig igang, gør glad, gør godt og gør positiv. Tåge, gråvejr og klamhed (fugt i luften) gør det absolut modsatte.

Så i formiddags da jeg satte mig i stolen hos frisøren i gammel by savnede jeg gammel by helt vildt. Savnede Storemusens klasse, savnede forældrene, savnede børnehaven, savnede naboer, savnede alt ved gammel by. Det er ren føle-føle følelser. Fornuften ligger et eller andet sted gemt bag tågen, der dog lettede lidt her i byen ved sundet hen over frokost. Men der er stadig ingen sol. Nu er det bare lysegråt uden for. Ihvertfald ikke blåt. Eller solskin. Hrmf...

For taler fornuften om gammel by....
så savner jeg naboerne, ja - de var simpelthen så søde. Men jeg savner jo ikke omgivelserne fra vores gamle lejlighed.
Jeg savner Storemusens klasse - men jeg savner ikke det faktum at de har 7 forskellige lærere i 1. klasse, og selvom SFO'en tilbød et hav af gode aktiviteter, er der meget mere ro og leg i ny SFO og ny skole. Der er bevægelse i timerne og ikke i pausen og den slags min fornuft sætter utrolig stor pris på.
Jeg savner børnehaven - men jeg ved inderst inde at det skift vi har givet Tiller og Tuller har været det bedste vi har kunnet gøre for dem. For den nye børnehave har nogle andre rammer og en anden tilgang til børnene som har fået det bedset frem i vores piger.

Så når fornuften taler som oven for, så er det slet ikke så slemt. Men når vejret er gråt, får føle-føle tankerne lov tli at fylde (og det må de også gerne, men de må ikke skygge over mit humør og mine mundviger).

Så føle-føle tristessen blev delvist besejret af at jeg var i gammel bys mega lækre Irma, købte småkager, gløgg og andre lækkerier, derudover har jeg holdt halvdelen af dagen fri (jf. frisørtid) og lige om lidt, snører jeg løbeskoene og løber ud til sundet for at kigge ud over vandet, løbe i fred og blive blæst igennem. Og så henter jeg børn, stinkende, svedig men glad. For løb gør glad, også når det er trist november gråvejr.

Jeg trænger til kaffe - en ornli' balje - og så må jeg hellere komme tillbage til undervisningsforberedelsen :) hvor jeg netop opdagede jeg kan huske mere end jeg troede fra sidste år! Glædelig onsdag derude!

4 kommentarer:

 1. Håber du fik en ordentlig spand kaffe! Tror du ikke du skal holde dig lidt fra Gammel By? Finde en anden frisør, måske? Sådan en omgang gråvejr kan altså også få folk til at tvivle på alt... No worries, det ordner sig :-*

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen :) det ordnede sig. Løbeturen med god fart i stængerne og kaffen gjorde sit til at ting så lysere ud senere på dagen.
   Jeg kommer ikke til at skifte frisør. Det har jeg prøvet en gang. Pænt blev det ikke :-/ jeg hælder mest til at give vejret skylden for Idag ser verden helt anderledes ud :)

   Slet
 2. Lyder heldigvis til, at du kom ud på den anden side selvom det var lidt gråt igår:o) forstår totalt dine tanker. Når jeg tænker på London eller vi er der for at besøge venner, så savner jeg. Men jeg ved også, at det er det rigtige for os alle her i Danmark. Men derfor må man gerne savne og at savne behøver ikke være negativt. Bilder jeg mig selv og alle der vil høre, ind:) ha' en skøn torsdag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kom ud på den anden side og jeg ved ligesom dig at det er det bedste for os vi har gjort. Vi kunne ik ha fået det som vi gerne vil ha det ved at blive eller købe der.
   For mig handler savnet nok mest om minderne. Om stemninger. Og når vejret så ellers også bidrager til grålige nuancer kan glasset nogang gange være halv tomt i stedet for halv fyldt. Det hjalp at skrive om det og på den måde dissekere følelserne.
   Og se Idag skinner solen igen :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...