tirsdag den 30. august 2016

Lidt om ego-strik og strik i det hele taget...

Jeg mangler stadig at få hæftet de ender på Tillers cardigan, den cardigan der blev færdig for to uger siden. Gad vide hvornår #monteringsåge kommer forbi her i byen ved sundet?! Hvis han ikke snart kommer så må jeg selv komme i sving...

Tullers Catriona Jakke   
Men efter to (ens) strikkeprojekter, og et tredje (lig de to andre naturligvis) på vej - for  n a t u r l i g v i s  - vil Tuller have en cardigan magen til de to andres, bare i lilla, mor, for jeg elsker lilla så trængte jeg altså lige til at strikke noget andet - noget til mig selv inden jeg atter kaster mig ud i endnu en catriona jakke.
Storemusens Catriona Jakke

Så sådan blev det - nyeste projekt på pindene er derfor (atter) Høstjakken fra norske Pickles. Det er mit andet forsøg på at strikke høstjakken. Første forsøg måtte jeg ribbe helt op for jeg havde valgt (dumt valg, iøvrigt) ikke helt at følge opskriften, for den synes for bøvlet (læs: jeg kunne ikke forstå den). Så da jeg nåede ned til punktet "sæt nu ærmerne på en tråd og strik for- og bagstykke færdigt, og jeg kiggede lidt mere nøje på raglanudtagningerne kunne jeg se, at min #dummeide om ikke at følge opskriften, resulterede i en forkert udtagning. #lektienlært!! følg altid udtagninger og læs opskrift nøje. er den for svær, drop fortagenet, eller spørg strikkeveninde til råds! 

Så den her gang læste jeg opskriften lidt grundigere, og den synes overhovedet ikke svær længere. Jeg tror det er ½ års mere strikkeerfaring i læs opskrifter og forstå dem, der gør at jeg nu strikker derudaf, og er nået beyond punktet "sæt nu ærmerne på en tråd og strik videre..." Så nu venter der kun ca 50 cm "lige ud strik" inden jeg lukker af og starter ny teknik (google/drops er frekventeret) - I-cord afslutning :)

Opskrift: Høstjakken fra norske Pickles
Garn: Tweed og en følgetråd kid-silk mohair, begge fra Garnudsalg,


Et stykke høstjakke,

Ny teknik: Raglanudtagninger på hver side af en vrangmaske "omvendt ret" eller hvad det nu hedder og I-cord afslutning på ryggen.

Sværhedsgrad: Når man følger opskriften - "let" ;)

Ps. Linksene til hhv. Pickles og Garnudsalg er IKKE spons, det er kun ment som ekstra service ;)

2 kommentarer:

  1. Altså, hold da op! Jeg ville så gerne i gang med at strikke igen, men strikkeopskrifter er for mig tilnærmelsesvist russisk. Så jeg har ikke strikket siden min mor kunne translatere for mig, og afkode hvad der mentes. Og huske, hvad man så sku' gøre... Lang vej igen, med andre ord!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan kun sige - gør det - drops har virkelig nogle gode (langsomt viste) videoer som alle kan forstå. De er uden lyd og derfor virkelig langsomme så man kan strikke synkront med video og på den måde lære de forskellige strikke trix ;) jeg hepper på dig!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...