torsdag den 16. april 2020

Corondagdag #34: første skoledag veloverstået

fireogtredive dage skulle det blive til - 34 - dage. Hjemme med børn, nødundervisning og arbejde, før at vi igen kunne sende poderne afsted i skole - i hhv. 2 klasse og 4. klasse.

Med grundig instruktion om at vaske fingre (vi har set sundhedsstyrelsens film) og set filmen om hvordan det bliver at gå i skole i den her tid.Så afsted det gik i går morges (onsdag) - med en kæmpe flok sommerfulge i maven hos både børn og voksne. Børnene fordi de er så pokkers bevidste om at de skal vaske hænder rigtigt og at møde deres venner igen, UDEN at måtte kramme og de voksne, når nu vores skønne børn ikke længere skulle passes af os voksne, men derimod lærere og pædagoger på skolen. (yeps, kyllingemor - men det er jo nye tider, med nye anvisninger - og med 4 ugers intenst samvær er det faktisk svært at overlade ungerne til nogle andre, synes jeg).

Det er også nye tider for eftersom vi forældre er forment adgang på skolens matrikel, så måtte de også selv transportere sig hjem på cykel - helt UDEN telefon. Ligesom vi også gjorde for 30 år siden... Og det gik godt - de to 9-årige havde dermed både debut på corona-skole dag 1 - PLUS cykle alene hjem fra skole for første gang. De to 9 årige fik besked på: 1) ikke at komme op at skændes i trafikken; 2) trække over alle vejkryds i fodgængerfeltet; og 3) passe på hinanden. En halv time senere kom Storemusen hjem, forpustet, glad og tilfreds...

Det gik så fint - de kom hjem, stolte over at kunne klare at komme hjem selv nu. Og fyldte til bristepunktet med fortællinger om corona-skole: fortællinger om hvor tit de skulle vaske hænder, om hvem de nu går i gruppe med, om hvordan legepladsen er inddelt i zoner, om hvem man må lege sammen med, om hvor mange håndvaske der er sat op, om hvordan undervisningen nu foregår med kun én lærer der underviser i alle fag, om hvordan man nu må være sammen i klassen, på legepladsen osv.

Alt er meget spændende og nyt - så mens pigerne oplevede en hel dag, med kammeraterne, havde jeg den første arbejdsdag fra kl. 8.15-13.30 uden andre afbrydelser end dem jeg selv var ansvarlig for. En special dag for alle :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...