fredag den 15. december 2017

Lidt om mine ønsker for 2018...

Jeg skrev jo for leden at jeg er ved at være i refleksions-mode, tanker kommer og går - og jeg tror det er et naturligt og vigtigt sted at være, når mørket sænker sig her i december.

Jeg læste et indlæg i min fb-feed her den anden dag om at man i gamle dage havde syssel tid om vinteren. Man lukkede lidt ned, og brugte tiden på at lade op, tempoet dalede, for at lade batterierne op igen til forår og sommer med et højere aktivitetsniveau... Det slog mig at jeg om vinteren (mest pga min undervisning) har død travlt på arbejde. Der er ting jeg skal nå - fx forberede mig, planlægge kursusindhold og læse op på stoffet for at kunne levere ordentlig undervisning.

Nu er undervisningen afsluttet for en stund, og jeg har først igen "rigtig" ansvar når jeg skal have mine studerende op til eksamen i begyndelsen af det nye år. Og det er et "nyt år" lige om lidt. Og jeg glæder mig. Jeg synes 2017 er godt og grundig brugt, og jeg trænger til at tage hul på 365 nye dage i et nyt år...

Jeg glæder mig til et år der på hjemmefronten forhåbentlig kommer til at bære præg af en vis ro, og glæde over et helt nyt hus. Jeg glæder mig til at jeg ikke skal tage stilling til gulvfliser, stikkontakter, håndtag, og det sidste finish. Jeg glæder mig til at jeg kan nyde mit hus, min have og planlægge lidt på den, så det er mit næste projekt - et grønt have projekt, med masser af lyst til at planlægge og udføre, grave, nusse, klippe, gøde, og få i stand - så det bliver mere vores have, som nu også huset er blevet "mere vores hus" efter renoveringen de sidste måneder.

Jeg glæder mig til et år med arbejdsmæssige udfordringer - jeg skal tage pædagogikum, og jeg glæder mig til selv at være elev igen. Jeg elsker jo at undervise, og glæder mig til og ser frem til alle de nye input jeg (forhåbentlig) får i løbet af det år jeg selv er elev igen. Jeg glæder mig til fordybelsen, og til at reflektere over egen praksis.

Jeg glæder mig til at få gang i min yogapraksis igen - glæder mig til at der er plads til at udfolde mig på yogamåtten for hvis der er noget der ikke har været i beboelsesvognen, så er det plads til yoga. Jeg regner med at jeg kickstarter mit 2018 med 21-dages yogaboost, og så ellers gå all in på yin yoga; vinyasa og hatha. Tre yogastilarter der virkelig har en særlig plads i mit hjerte.

Jeg glæder mig til generelt mere overskud - og et af mine planlagte mål i 2018 er at få fyldt overskudskontoen helt op. Jeg skal holde vinterferie, påskeferie og naturligvis 4 ugers sommerferie. Men mellem ferierne og mellem weekenderne skal jeg have en hverdag der fungerer - som ikke slider mig op arbejdsmæssigt eller på hjemmefronten.

Så med de gode lys-punkter kan 2018 egentlig bare komme an - jeg er mere end almindelig klar :)

2 kommentarer:

  1. Uh det bliver spændende med pædagogikum 😊 kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det gør - jeg har bestilt bøger, og skal til at lave sådan opgaver for alvor. Jeg tror det bliver omfattende, men forhåbentlig også spændende! Rigtig god jul, kh. S.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...