mandag den 8. december 2014

Tips til juletræsfældning

# sørg for at børnene tror de bestemmer
# sørg for at børnene er lidt sultne
# regn og blæst øger kun fornøjelsen

Vi har været ude og fælde vores juletræ, der nu så fint står på terrassen og spreder hygge og glæde for både store og små. Men vejen dertil var belagt med udfordringer for både store og små... Vi var inviteret til julearrangement på mandens arbejde, og der indgik både slikpose, gløgg, æbleskiver og minsandten også juletræsfældning. Så afsted vi drog alle mand (M/K) ud til plantagen. Jeg ved ikke helt hvordan, men Storemusen havde fået den opfattelse - at det var hende (egenrådigt, selvfølgelig) der bestemte, hvilket juletræ der skulle fældes. Spoil alert: det skulle hun så ikke.

Hun udpegede mange forskellige juletræer som potentielle emner, nogle havde to toppe, var skæve, lidt for tynde efter moderens smag, lidt for brede efter mandens smag - men mest af alt skæve (det var gode hjørnetræer faktisk, men vores træ skal stå frit, og ikke i et hjørne). Og undervejs afslørede Storemusen et af sine 'juletræskriterier' man må altså ikke se stænglen i midten ok, så det forklarede de mere buttede træer. Men hun blev altså ret ked og sur af det hele undervejs og sagde rasende, med tårer i øjnene alle træer er bare så grimme, jeg gider ikke have nogen af de her grimme træer, for vi havde (uden at skænke det en tanke, sagt mere eller mindre nej til alle hendes foreslag, og det er der jo hverken noget særligt anerkendende, eller positivt i). Så vi ændrede strategi undervejs, som gik ud på, at vi (de voksne that is) fandt to træer som vi godt synes var smukke (intet mindre ;) ) og lavede en familieafstemning, så man måtte stille sig ved det træ man synes var det smukkeste af de to træer 'de voksne' havde valgt.

Og således var alle glade, træet blev fældet, nettet og betalt, og vi kørte ind til mandens arbejde, hvor der var slikposer til alle børn og ad libitum julediversiteter (glögg, æbleskiver, kaffe, og så videre). Rætti, rætti hyggeligt. Men desværre (for moderen) spottede vi kun få af mandens nærmeste kollegas (fik jeg sagt jeg er en anelse nysgerrig på at se kollegas'ene rigtigt, når de nu omtales hjemme on and off), men hyggeligt var det alligevel.

Så næste år, sørger vi voksne lige for at aftale spillereglerne inden vi kaster os ud i den store juletræsjagt, så der ikke er tvivl om hvem der bestemmer når træet vælges. God mandag derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...