onsdag den 3. december 2014

Et rigtigt prinsesseslot

I søndags var familien Melbollis på tur. Ikke langt - men lidt tæller vel også.

Så here it goes: Efter vi sidste weekend også havde været på tur, og tilfældigvis havnede midt på en slotsplads og netop kom da museet lukkede har Storemusen ikke snakket om andet end konger, dronninger, prinsesser, hekse og lange gange på slotte, tårne på slotte, tag på slotte, og.så.videre. Utroligt så mange spørgsmål sådan en lille sjæl kan generere på så kort tid. Så vi dykkede ned i historien, snakkede om Christian den IV, om dronninger - om hvem der bestemmer - og hvilke lande der har dronninger, hvad dronninger hedder og hvorfor nogle lande ikke har dronninger og konger.

Så det var ret så oplagt at tage på tur igen denne forgange weekend, for at se på slottet indefra. Og se hvordan man levede i gamle dage.

Vi fik set: skjold (mange), gamle møbler (rigtig mange), gammelt glas og porcelæn man spiste af (ikke så meget), to pistoler og nogle sabler, to gamle senge (rigtig kongelige senge) og meget meget mere. Og her vil en gammel formidlings rotte lige sige - dét kunne godt gøres lidt mere interaktivt, lidt mere levende, og udstillingen kunne også godt tale lidt mere til børn! Så vi var familien der 1) tyssede på børnene, for man måtte hverken løbe eller røre ved noget af det der var udstillet (og så spørger jeg lige, hvorfor sætter man ming-vaser i børnehøjde, som virkelig indbyder til at røre ved) 2) næsten farede vild i slottet og 3) hyggede alligevel med lidt (digtet) historiefortælling, for der var ingen plancher eller andet hvor man kunne læse om det udstillede... #surbøvs.

Så museumsturen sluttede med hjemme-bragt kage fra den lokale bager på gågaden i byen ved slottet, og endnu flere historier og spørgsmål om slotte, prinsesser og konger. En ret så hyggelig søndag faktisk!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...