fredag den 23. januar 2015

Boganmeldelse: Kunsten at gribe livet

Den anden dag på biblioteket, faldt jeg over en bog i lyn-låns kassen 'kunsten at gribe livet' skrevet af Chad Harbach. 

På bogens cover står: debutromaner så fuldendte og så altopslugende dukker op meget meget sjældent - anmelder fra Politikens forlag. 

Og lad det være sagt med det samme. Bogen e r virkelig fantastisk. Den læser nærmest sig selv, man vender den ene side efter den anden og vupti er bogens 539 sider læst. Bogen handler om en række meget forskellige personer hvis liv væves ind i hinanden - personerne har hver deres at slås med - og således følger man et baseball hold, nogle spillere, en College rektor, hans datter og først og fremmest Henry Scrimshander der er baseball holdets store talent. Bogen handler om at springe ud som bøsse, at tro på sig selv, og om venskaber, om at komme gennem livet med du selv i behold. Historien er enormt velskrevet. Det er en fornøjelse at læse bogen - man skal endelig ikke lade sig skræmme af at bogen handler om baseball (baseball er jo bare en indviklet udgave af rundbold som min massør valgte at sige idag - og for den særlig interesserede læser er der et kort bag i nogen over et baseball-field).

For det vigtige i bogen er ikke baseballen - det er bare rammen - alt det inden i rammen og det udenom gør bogen virkelig god og værd at læse :)
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...