fredag den 15. september 2017

Lidt om skolestarten - sammen eller hver for sig, del 2

Tiller og Tuller har nu gået i "rigtig skole" i næsten fire uger. Tiden er gået langsom og afsindig hurtigt på samme tid. Vi kan mærke på dem de gør sig umage med at slå til og gøre hvad der forventes af dem, de er blevet andre børn, især når de fx som i går er til svømning sammen med en flok store børnehavebørn (holdet er for 4-6 årige).

De er glade for at gå hos søde og skrappe K der virkelig kan rumme de børn der har brug for rummelighed og blidhed men også i den grad mestrer skapheden og kravene og faste rammer som mine piger trives bedst med. Det har ført til nogle konflikter - i testen "hvem bestemmer, Tiller og Tuller eller K?!" I kan selv gætte hvem der bestemmer, og hvem der måtte føje sig ;)

Børnenes og dermed også vores skole arbejder med et koncept de kalder udskudt klassedannelse (får helt lyst til at sige udskældt eller udskidt klassedannelse) - for at danne de bedste klasser. "Bedste klasser" kunne jeg skive et helt surtopstøds indlæg om min holdning til - især efter og med den oplevelse vi har med Storemusens klasse i bagagen... Det har i den grad sat vores beslutning om "sammen eller hver for sig" under pres, af især SFO personalet - der i en periode nærmest ugentligt mente de skulle give deres besyv med på at de jo s a g t e n s kan deles....

Der er som bekendt 117 forskellige holdninger til "Sammen eller hver for sig (del 1)" hvad angår tvillinger og deres placering i klasser.

SFO'en på vores skole mener helt klart hver for sig - fordi:
- de a l t i d leger sammen (her ser de så ikke, at de faktisk leger sammen med en kæmpe flok piger - men ser det problematiske i at mine piger ikke leger hver for sig...de er hinandens bedste venner...)
- de jo f a k t i s k fungerer hver for sig (ja, selvfølgelig, det har vi trænet med dem siden de var 1 år, hvor de blev delt hjemme, på tur, til svømning med en twin, og på en million andre måder)
- og fordi vi kan simpelthen ikke kende forskel (kom ind i kampen!!!)

Lærer K har heldigvis et andet blik på pigerne
- det er helt klart tryghedsskabende at have sin med-tvilling i klassen (det har vi hele tiden sagt)
- vores behov for at samle antallet af børn i færrest mulig klasser særligt fordi vi er så udfordret i Storemusens klasse
- at pigerne godt kan finde ud af at være i samme klasse, og de fungerer godt sammen.

Vores overvejelser om sammen eller hver for sig i børnehavetiden kan iøvrigt læses her. og her

Så ja, det går godt - de kan finde ud af rammerne, vi kan finde ud af at have tre skolebørn - nu skal vi bare lige have skolen (læs SFO'en) til at respektere vores beslutning... og ha tiden til at gå indtil efterårsferien, hvor vi med sikkerhed kan sige - ja. pigerne går i samme klasse - for så længe har lærerne til at flytte rundt på børnene for at finde de bedste klasser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...