tirsdag den 8. august 2017

Lidt om to 6 årige og skolestart...

På torsdag går det løs - s k o l e s t a r t for vores to mindste poder; Tiller og Tuller skal endelig starte i 0.b og de glæder sig, vi har talt ned de sidste 14 dage og lavet afkrydsningslister, sat krydser og talt og snakket om hvornår de må bruge deres nye penalhuse, skoletasker og starte i rigtig skole (og ikke "kun" sfo...)

Jeg er glad for at ventetiden endelig er forbi - primært fordi der så endelig kan komme lidt mere ro på bagsmækken igen. I morgen aften må vi pakke skoletasker og finde det nyindkøbte tøj frem til første skoledag, de to små trunter kan næsten ikke være i deres kroppe af bare glæde når vi snakker om at de skal starte i skole lige om lidt. En hel dag mere med almindelig rygsæk, torsdag må de endelig tage skoletaskerne og penalhusene i brug.

De er gået i sfo over på skolen siden 1. maj - og det har været rigtig godt for dem -. men hold fast hvor har det bare båret præg af opbevaring af børn.... Søde personaler og fine rammer. Men indholdet har været tamt, som i virkelig tamt. De har ikke haft nogen struktur andet end fri leg, fælles madpakke-tid, og en lille smule "skoletid". Jeg ved godt det er en overgang, men det virker næsten som om børnehaven har haft mere struktur i hverdagene med "skoleklargøring" af børn end skolen har haft efter de har overtaget børnene.

Da storemusen startede i mini-sfo for to år siden (i den idylleriske forstad) var det til en reel skoledag, forstået på den måde at der var samling på klassen hver morgen, med snak om ugedag, dato og år og lidt tegneopgaver, en time om dagen eller to, ikke mere, men en struktur der ligner skole. Fælles madpakketid og meget tid til fælles leg. En mappe med opgaver - små opgaver, lidt farvelægning og den slags. Men det fungerede fint, for på den måde var der en form for "varsel" for hvad der kommer til at ske efter sommerferien.

Det vi har mødt her på ny skole i ikke længere helt ny by er som sagt en gang opbevaring af børn. Lidt ærgerligt i bund og grund...for pigerne har virkelig været klar til at starte (med lidt mere struktur) efter al den snak i børneren om nu skal i snart starte i skole. Beklager den lidt brokke agtige tone i indlægget men jeg havde virkelig brug for at dele de her tanker.  

Men på torsdag går det endelig løs. Vi er klar og skolen kan bare komme an :) 

6 kommentarer:

 1. Brok løs, så bliver alting godt igen! Håber meget for jer, at skolen bliver (meget!) bedre end SFO'en! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maude. Jeg håber også sur bøvs hjælper... men mest af alt håber jeg at skolestarten bliver mega god :) Ønsker jer også en rigtig god skolestart! Kh. S

   Slet
 2. Så fint et afkrydsningsskema :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) det var også sjovt at tegne ;)

   Slet
 3. Håber spændingen er udløst nu og at de har haft en rigtig god dag.
  Jeg forstår til fulde dine tanker. Jeg har også været i de tanker flere gange. Godt børnene har sådan nogle kloge mødre som os. Hahahahahahaha :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændingen blev udløst, og vi havde en virkelig dejlig dag igår. De sad klar og parat til første rigtige skoledag idag i klassen. De er så søde :)
   Og jep, helt enig med kloge mødre, verden ville være et fattigere sted uden os ;) god weekend, kh. S.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...