fredag den 24. oktober 2014

En hverdagsmorgen i den Idylleriske Forstad

6.00 vækkeur 1 ringer og slukkes
6.08 vækkeur 1 ringer (igen) og slukkes igen
6.10 vækkeur 2 ringer - vækkeur slås fra, jeg står op.
6.11 møder Storemusen og Tuller i gangen - begge vil med i stuen - vi tager dynen med.
6.12 tænder TV og skifter til Ramasjang. Pigerne kravler ind under dynen - og ser Thomas Tog, jeg skruer op for varmen og sætter rugbrød i ovnen, og smutter ind på badeværelset.
6.20 hører trafikradio - ingen s-tog mellem idyllerisk forstad og nordpå. Smutter ind til manden - vækker - og morgenstrategi lægges. Manden skal nordpå i tog, men vi kan køre sammen - skal selv nordpå, og vi aftaler, vi begge afleverer børnene og sætter manden af på job, og kører selv videre nordpå.
6.40 klar efter bad mm, kværner kaffe, sætter kaffe over, dækker bord,
6.45 hører Tiller vågner,  går ind og vækker hende helt. Nusser på ryggen, og får hende op. TV slukkes igen...
6.55 hele familien samlet om morgenbordet... k r i s e ... der er (ifølge Storemusen) ikke nok jogurt tilbage [red: alle får lige netop det de plejer at få, men vi tømmer bøtten].
7.00 vi snakker om at vi skal hjælpes ad her til morgen, der kører ingen tog, så vi skal alle afsted samtidig, så hurtigt vi kan, så vi kan komme på arbejde - for vi skal jo på tur i weekenden. Alle glæder sig.
7.10 morgenmad spist - næsten i god ro og orden. k r i s e 2 [red: livskrise for Storemusen, der kom til at sætte sig på sin noget slidte nusseklud og hive i den, så den river i stykker - hun er grædefærdig, og skal trøstes, rummes og gøres mentalt klar til børneren.] Manden tager af bordet, jeg får Tiller i tøjet. Alt imens jeg også forsøger at berolige storemusen. Hun er meget ked. Vi aftaler at jeg bestiller ny nusseklud når jeg kommer på arbejde. Manden pakker trutternes tasker.
7.16 Tiller er i tøjet, og smutter ud på badeværelset til manden, der står klar med tandbørste mm
7.18 Tuller er i tøjet, og smutter ud på badeværelset til manden, der står klar med tandbørste mm
7.20 Tager rugbrød ud af ovnen, vælter det ud af formen, slukker ovnen.
7.21 Trøster stadig Storemusen, samtidig med jeg får hende i tøjet.
7.25 Reder hår på en stadig ked Storemus, sætter hår, børster tænder
7.34 Alle sidder ude i bilen - vi kører til børneren - roser børnene for hvor hurtige vi klarede morgenen.
7.40 Alle ankommer i god ro og orden til børneren, snakker med Storemusen om hvordan man kan stoppe med at være ked af det - ved at tænke, nu er den [nussekluden] i stykker, og vi har aftalt vi bestiller en ny, så der er en ny situation, og så må man gerne blive glad igen. Fortæller om jeg også selv nogen gange gør det samme.
7.50 Alle børn inde på stuen - Tiller synes det er svært at blive afleveret idag, så hun kommer over på søde A's arm, og er lidt ked.
7.55 afgang mod nordlige provinsby - der er meget trafik - dejligt at manden og jeg følges ad. Vi hygger og snakker om hvor godt det gik.
8.17 sætter manden af på arbejde - kører videre - hører musik og er glad.
8.40 parkerer bilen og trisser ind på kontoret - starter computeren, laver en kop kaffe, arbejder (blogger og bestiller nusseklud) og glæder mig til weekenden.

Det er den her nusseklud det hele drejede sig om i morges... Billedet er lånt her
God weekend derude :)

2 kommentarer:

 1. Jeg kommer til at tænke på min (pædagog)mors ord: "Lær nu for guds skyld barnet at sove med en stofble!" (Det gjorde vi ikke, og har nu et barn der er afhængig af NEMO!!! når hun skal sove)

  Godt du bare kunne bestille en ny nusseklud! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skal det da være en hvid stofble, for Tiller og Tuller sover med hver deres lilla nusse-ble med æbler på. I to forskellige nuancer lilla - og gæt hvad. Det er KUN de lilla der dur. Er også afprøvet i en lyserød variant og lilla i anden farvekombi - men de to trutter n æ g t e r at bruge dem. :) og Nemo er da os' så hyggelig men kunne godt skabe nogle nervøse ticks hos mig, hvis nu nemo en dag blev væk ;) god weekend :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...