lørdag den 26. januar 2013

Tvillinger i maven


... bare rolig jeg er ikke gravid!! Heller ikke med to - så bare rolig. Jeg har bare tænkt over noget, efter jeg snakkede med en anden tvillingemor, C.. Hun sagde noget jeg har tænkt over over lige siden. Men du må lige vente lidt med at få at vide, hvad jeg har tænkt over...

Snakken gik på om hvorvidt man (læs jeg; og også hende) blir meget hønserøvs-agtig hvis nogen omtaler pigerne som 'tvillingerne', den der massebetegnelse - og ikke nævner dem ved deres navne. Det gør mig rasende, og jeg har skrevet om det tidligere... Nå men vi snakkede om hvad man svarer i sådan nogle situationer - og hvordan man kommer til at være lige emsig nok.
Snakken gik videre og havnede ved en anden klassisk kommentar 'Ej, jeg kan altså ikke se forskel på dine piger - jeg ved simpelthen ikke hvordan du gør'... Nå, mit svar plejer at være - jeg har haft sådan ca 21 måneder til at øve mig, så øvelse gør mester... Til historien hører også, at jeg aldrig klæder pigerne ens, sådan helt ens ihvertfald. Engang imellem har de ens bukser på, men forskellige sutsko, forskellige trøjer, og.så.videre. Jeg mener det er vigtigt for dem, de ved hvad der er deres sutsko, huer, jakker osv. Så de får fornemmelsen af noget er deres. De har også deres egen seng, deres egen tandbørste, deres egen suppi (sutteklud)...
Vi var også omkring et andet klassisk spørgsmål: Nå, men hvem er så den stille af de to, eller hvem er så den motorisk stærke af de to og.så.videre. Her var svaret fra os begge, jamen de supplerer hinanden godt, men der er ikke rigtig forskel. Mit svar er et meget bevidst svar, for jeg tror (og er overbevist om) at 'nogen' vil forskelsbehandle de to, hvis man begynder at sætte 'mærkat' på dem... Snakken gik videre (ja vi snakkede ret længe...) og kom til sidst til at handle om hvor forskellige pigerne er i temperamentet. Og det var så her C. plejer at svare sine 'spørgere'; jamen der var jo også forskel i maven på deres temperament, så det er det selvfølgelig også uden for den trygge hule. Og så var det jeg mere eller mindre lige siden har tænkt over, hvordan Ida og Matilde var i maven - og om der er overensstemmelse mellem inde og ude.... Jeg tænker stadig, og indtil jeg har fundet svaret, må du 'nøjes' med mit absolut favorit scannings billede. Ida ligger til venstre, Matilde ligger til højre...

Fire fødder i min mave
Forresten, hvordan var det i din mave - hvis du altså havde to i hulen på et tidspunkt? Smid gerne en kommentar til indlægget :)

4 kommentarer:

 1. Fedt billede...

  I min mave lå W og fagtede rundt med arme og ben hele tiden i højre side, hvorimod O der var i venstre side havde sådan nogle lidt mere lange rolige bevægelser.

  Sådan er de os idag. W er en ilter fis der ikke er så god til at slå rumpen i siddet og fordybe sig. Oliver er super god til det (hvis han får lov) og mere rolig i sin måde at være på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg sys også billedet er vildt skønt! Ida i venstre side, lå også mere stille end søster Matilde, der tre dage inden fødslen formåede at vende sig med fødderne ned ad, uden jeg bemærkede noget... Hun blev altid ret sur, når der blev scannet - og tumlede rundt.
   Hun er nok også den af de to nu, der har det mest vulkan-agtige temperament. Omend alle tre piger har rigeligt temperement...

   Slet
 2. Hos mig var Stumpen den vilde med de hurtige spark i maven og han er stadig den med de hurtigste og voldsomste bevægelser, mens Alfen var og er roligere og mere afslappet i bevægelserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ret vildt at tænke på at de karaktertræk de har i maven også 'gælder' uden for den lune hule... Men her passer det også for storemusen, der jo lå der selv - og var ret aktiv (altid) det er hun også nu :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...