torsdag den 18. oktober 2012

og så ramte hverdagen os

Først vil jeg lige sige - hvis du vil læse et indlæg om sprudlende overskud og sukkersød hverdags tutelut, stop (!!) her og find et indlæg om vores efterårsferie... STOP omgående med at læse! her i dette indlæg er underskud, træthed og efterårsregn agendaen... For hverdagen har ramt os - med dens fulde kraft... snottede næser, hostende børn, trætte børn, børn der hænger på mor og far og (ikke mindst) regnvejr!

Starten efter ferien har været hård for os alle. Pigerne var lige kommet i en rigtig god soverytme - de sov til kl. 7 om morgenen, så hele ferien sov vi længe. Karoline kan endda efterhånden sove til kl. 7.15 :) dejligt. Tiller og tullers eftermiddagslure blev også længere og længere - her kører vi (og har altid gjort det) efter devisen - søvn avler søvn, så hele efterårsferien havde vi faktisk friske børn - hele dagen.

Det tog - hmmm - to hverdage at pille dette søvnoverskud af, og konvertere det til et underskud! Pigerne sover simpelthen for lidt (især til middag). Så når jeg henter dem kl. 15.30 er de trætte. Henter jeg dem senere - fx kl. 15.45 (så vi først er hjemme kl. 16.20 eller sådan - inden cykeltrailer er pakket med børn osv.  blir klokken desværre mange) - så hænger de slet ikke sammen mere. Aftensmaden skal aller-aller senest serveres kl. 17.15 for ellers sker der en kollektiv nedsmeltning, og ALT er umuligt. 

Vi forsøger efter bedste evne at indhente den forsømte søvn i weekenden - hvor tiller og tuller raskvæk sover godt to timer, nogen gange tre - mod de knap 1½ i vuggeren. Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal håndtere deres elendige søvn i vuggestuen, andet end at spørge til hvordan de sover (de har jo skilt dem ad, fordi pædagogerne mener de sover bedre selv); om der er for meget larm (børnene sover sådan cirka midt på legepladsen) eller hvordan... 

Det omskiftelige vejr har så samtidig fået snotnæser og hosteriet frem igen - det var lige forsvundet.... Øv hvor efteråret har ramt os. Hosteriet - holder så børn og voksne vågen om natten - så vi er kollektive trætte herhjemme, og glæder os til weekend. Nu har Opa og onkel L. lige har meldt deres ankomst. Det er faktisk dejligt - det betyder 'ønsk en aftensmad' og hygge for både børn og voksne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...