tirsdag den 4. juli 2017

Lidt om tanker om fuld tid...

Den trofaste læser ved allerede at jeg har knoklet en vis legemesdel ud af bukserne her hen over vinter og foråret og samtidig været mere end almindelig frustreret over sammenhængen (eller nok rettere mangel på samme) mellem arbejdstid og fritid for projekterne regnede ned over mig. Jeg har nok ik været god nok til at sige nej men det ord findes ikke rigtig i den verden jeg arbejder i.De første tanker om det her pippede jeg op om forleden i indlægget her og siden har de rumsteret lidt mere oppe på øverste etage...

Man arbejder jo med det man brænder for og publikationer, projektarbejde, ansøgninger mm er en del af pakken. Når man så lykkedes med st hive projektpenge hjem kan jeg ik rigtig sige nej til mine egne projekter (det er jo mig der står på ansøgningen...). Der er jo altid noget der afvikles og afsluttes og noget andet der starter op. Det er nok en af årsagerne til det er så afsindig svært at være på nedsat tid. Mit år balancerer egentlig med knald på om vinteren hvor jeg oveni projekterne også underviser der kommer jeg til kort med tiden... (hvis man kan sige det...) 

Jeg nyder at jeg hen over sommeren kan gøre hvad jeg har lyst til (altså naturligvis inden for arbejdets rammer) men jeg kan (samtidig) også se at jeg måske burde overveje det med tiden en gang til. Der er måske flere muligheder - at få baduljen af overarbejdstimer udbetalt. Det gir ro på flexen men stadig med fritid og mulighed for at hente børn... men måske fuld tid ville være løsningen igen? Alternativet som jeg har praktiseret med succes er jo at lade flex være flex og holde fri når jeg kan?! Det gir mulighed for lang juleferie lang påskeferie og egentlig at holde fri med børnene når de også har ferie. Det kan jeg virkelig godt se fordelene i. Hvis jeg ellers lade være med at stresse over den skide flex saldo i samme runde. 

En hel anden løsning ville jo også være at gå op på fuld tid igen og få de ekstra penge som plus fem timer om ugen jo også giver.  Det ville samtidig også betyde at vi skulle se os om efter en barnepige der kunne hjælpe i uger hvor der er smæk på med to forældre på fuld tid og tre stadig ret små børn. Børn der byder at bli hentet tidligt men som jo også blir større og som to år mere måske virkelig sys det er skønt med tidlige eftermiddage og så begynder at gå hjem selv?!? 

Der er virkelig mange overvejelser i det her. Prioriteringer af arbejdstid karriere og børn der på den ene eller anden måde jo gerne skulle gå op så det gir mening det hele. Måske ferien giver ro til at tænke det hele igennem... jeg tror det. For en stor flex gir også samtidig frihed. Frihed til at møde sent når der er behov og hente tidligt når der er behov. Men det skal bare balancere også ... og det er egentlig det vigtigste :) 
Min arbejdstaske...
Måske skulle jeg selv læse det her indlæg fra for knap to år siden, hvor det med de 32 timer var på tapetet for alvor...

4 kommentarer:

 1. Jeg oplever nu, at mine unger egentlig er ligeglade med om jeg kommer hjem tidligt... Så måske er det et spørgsmål om nogle år, før du alligevel kan gå op i tid uden der er nogle, der bemærker det.
  Hvis jeg kunne gøre noget om i dag, så ville jeg have prøvet deltid, da ungerne var helt små. For mig gik det op med at arbejde mere når jeg ikke havde dem, men det var hårdt for mig selv at skulle gøre det hver anden uge. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine tanker og erfaringer! Jeg er sådan i tvivl stadig om hvad jeg vil og hvad der ville være smartest lige pt. Jeg lader den ligge hen over sommeren og tager snakken m chefen senere...
   men det er nok som du siger. Om et par år lægger ingen mærke til at der sniger sig fem timer mere arbejde ind om ugen og vupti så er der fuld tid til mig igen... god weekend. Kh S.

   Slet
 2. Jeg tænker man selv skal mærke efter, hvad der er bedst for en selv og familien.
  Men,ja,børnene er små i så kort en periode,vupti er de store og selvstændige-klar til at flytte hjemmefra;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret. Jeg er så i tvivl - må mærke grundigt efter i ferien og tænke mig endnu mere om for børnene er små i kort tid - og det er nu de har lyst til at bruge tid med en ;) god fredag aften og god weekend! Kh S.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...