torsdag den 16. februar 2017

Lidt om vandskaden - personlige betragtninger

Mange af jer har spurgt til hvordan jeg kan holde modet oppe med den vandskade - og samtidig have gang i arbejde, familieliv, tre børn og så'n...

Lad mig sige det sådan - jeg har arbejdet med min holdning til det. Virkelig arbejdet på det. I starten af januar havde jeg det virkelig fint med det - da vidste jeg jo godt, ok, forsikringen tager den. Vi kommer "kun" til at betale for vores selvrisiko, og for den håndværker vi brugte til at konstatere hullet.

Men på en eller anden måde indhentede realiteterne mig ret så meget der nogle uger henne i det der arrangement "vandskade". Det var dér fugtmanden havde været hos os, og målt, og målt, og målt. og konstateret - her er virkelig vådt. Som i gennemvådt, som i tøm to værelser vådt. Her skal tørres-vådt. Jeg tror jeg skrev noget med at min rummelighed nærmest ikke eksisterede...

Mentalt havde jeg det virkelig elendigt, jeg har tænkt mange "hvorfor købte vi det her hus tanker" - men de nytter ligesom ingenting. Vi havde sådan glædet os til et år hvor vi bare skulle nyde haven, og nusse lidt rundt her og der, og mest af alt selv bestemme i hvilken rækkefølge vi skulle ordne ting i huset - der var vinduerne der skulle skiftes, der var hulrumsisolering der skulle fixes, der var et nyt fyr der skulle etableres og den slags ting havde vi lavet en liste over "Mandens liste" kaldte vi den i juleferien - nederst på listen stod skifte gulve, køkken og ordne to værelser,... Men sådan kom det ikke til at gå - listen bliver ligesom vendt lidt på hovedet.  

Jeg blev virkelig slukøret, og man skulle ikke spørge ind til hvordan jeg egentlig havde det - bag facaden af "pyt med vandskade" tænkningen. Det var der min gode kollega B tog mig med ned til søen, og vi fik snakket en masse ting igennem - blandt andet var hans budskab dér "Det er kun ting, I er forsikrede - i får det hele som i vil have det bagefter"; samtidig sagde han dog også, at det vigtigste er at holde sammen på familien, og holde sammen som familie. At lade være med at lade det gå ud over manden, når humøret var lavt. Den slags samtale havde vi.

Det tænkte jeg over. Meget.

For jeg havde jo faktisk nogle indlæg hvor jeg pippede op om at jeg havde været billig til salg. Ret billigt faktisk. Siden er skuden vendt. Jeg har (endnu engang) taget min kloge kolegas ord til mig, fortæller manden jeg elsker ham nærmest dagligt, og bekræfter ham/os I vi er et godt team i vandskade-limbo.

Siden er det egentlig gået fremad med humøret, værelserne er ryddede, min mor kom og var livline i nogle dage, der var håndværkere, der har været støj og møg, og vi er i eksil, for at få en bette luftforandring - i dag lander vi igen. Så ved at hanke op i mig selv, tænke "vi får det jo som vi vil have det - og nogen betaler for det" (ok lidt modificeret sandhed, men you get my point), er jeg i vandskaden med hele mig selv - for det nytter nu virkelig ikke at bekymre sig, #nuernu og hvad der sker fremadrettet med den og hvad der er sket allerede har jeg alligevel ingen indflydelse på.

4 kommentarer:

 1. fantastatisk indstilling og fantastisk du fik den:) Igen great super kollega du har. Nyd de sidste dages ferie. Vi får glæde af farmor og kusinen i en hel dag ekstra - noget med farmor bookede forkert flydato. Så farvel til min fredag-eftermiddag-afslapning-bare-os og hej til en ekstra hel dag med svigermor... Ungerne er så glade og det er vel det der tæller;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette. Jeg tror ikke jeg havde noget reelt valg egentlig. Manden var ret klar i spyttet den weekend i januar ;) men det er umådelig meget lettere at tilgå vandskad med rummelighed end med snæversyn. Du må tage en ekstra slapper dag lørdag så :) kan godt forstå du trænger - god sidste britiske dag. Kh S.

   Slet
 2. Ja vandskade trækker tænder ud, men den må endelig ikke trække familien fra hinanden.
  god kollega du har der.
  håber det snart er ovre og at i sammen komet godt igennem det, nu det snart forår, så kan I hygge i haven mens skaden bliver ordnet færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vandskader trækker virkelig tænder ud. Vi holder statusmøde med fugtmanden på tirsdag. Men uanset hvad, så er skaden ikke over lige om lidt - for der er virkelig, virkelig vådt. Så vi regner først med at være helt på plads igen til sommer. Men foråret kommer, haven er fyldt med erantis, og der kommer masser af blomster op :) Så det skal nok blive godt igen :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...