onsdag den 26. september 2018

Lidt om livretter og græskar...

Vi er jo vegetar ramt her hjemme - forstået på den måde at jeg jo i snart et halvt år ikke har spist kød. Og jeg har ærlig talt været meget spændt på efterårets komme på den front også. For hvor sommeren indbyder til at spise alskens friske grøntsager i salater og sån så har efteråret (og vinteren) altid været en meget mere kødfyldt periode herhjemme. Sådan rent madmæssigt. Gryderetter med hakket kød. Chili con varme. Lasagne. Spaghetti kødsovs. Vi har dog altid haft en eller to kødfrie dage 

Nu er der kommet fokus på supperne igen og særligt Tuller er med på suppe vognen. Hendes absolutte favorit er geæskarsuppe. Og opskriften får i lige her...

Et helt hokkaido græskar 
To-tre kartofler 
Et løg
To fed hvidløg
Karry
Laurbærblade
God bouillon
Olie og smør til stegning
Fløde

Fjern kernerne fra græskaret, og skær det i mindre stykker. Skralden skal ikke fjernes.  
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker 
Pil læg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. 

Varm olie og smør i en tykbundet gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt en stor tsk karry og svits det af i løgene og hvidløgene

Kom kartofler og græskar i og svits videre under omrøring - ca fem minutter.  

Tilsæt ca en liter god boullion - og tre laurbærblade. Lad suppen småsimre i en lille halv times tid og tag den af varmen - fjern lauerbærbladene og purer suppen m stavblenderen. Kom en deciliter fløde ved (gerne piskefløde) og smag til med salt og peber. 

Suppen smager super med en lille klat creme fraiche og ristede rugbrøds croutoner. Og det tager kun en halv time at lave den 🥇🥇🥇 hvis man vil kan man også putte lidt rejer i. Det gør suppen endnu bedre 😊







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...