mandag den 24. september 2018

Lidt om at efteråret virkelig er på vej...

September er næsten omme, og jeg synes at den næsten kun lige er begyndt - lige pludselig gik dagene, ugerne og nu her på søndag er det allerede den 1. oktober - og efteråret er for alvor rigtig i gang.

Termometeret viste syv grader da jeg kørte på arbejde i morges - det at det (åbenbart) skulle blive så koldt var egentlig ikke helt forbigået min næse (og så alligevel)... for jeg glemte da at pakke lange ærmer til frokostløbeturen i dag. Skoven er pæn nu. Efterårsfarverne er ved at indfinde sig, og luften er skøn og "crispy" lige som den skal være når det er efterår.

Dagens løbetur i frokostpausen var derfor (jf. oven stående forglemsel) i korte ærmer - heldigvis havde jeg vest og 3/4 bukser med. Men både hagl og regn plus lidt blæst gjorde løbeturen til en kold fornøjelse. Så kold at mine arme var fuldstændig stive da jeg kom tilbage efter 6 mega-raske kilometer. For det var simpelthen så koldt - og kulde sammen med udsigten til et dejligt langt bad kan virkelig sætte fut i stængerne - således fik jeg en rask 6 km løbetur på kontoen i dag. Jeg fik aldrig rigtig varmen igen før ca. 1½ time efter det varme bad - armene fortsatte bare deres stivhed, selvom jeg fik varmet resten af kroppen godt igennem...

Egentlig havde jeg (også) tænkt at svømme openwater i mørke i Esrom sø i morgen aften, sammen med en masse andre tossede mennesker, der også elsker ow - og kage (for der er kage efter svømmeturen) - men jeg synes det er for koldt. I torsdags lagde jeg derfor svømmedragten på hylden for sæsonen, da jeg svømmede sidste tur i år i min dejlige svømmedragt i den skønne fjord. Men det er simpelthen så (og for) koldt - at jeg også her bruger for lang tid på at varme kroppen op igen.

Så frem med de lange rør og de lange ærmer, så mine løbeture ikke bliver ture i fryseren (og dermed sætter fut i det ondt i halsen, som ligesom ikke rigtig vil forsvinde igen...) - men i stedet kan give den tiltrængte pause, som jeg har brug for ca. midt på dagen med mine arbejdsdage med knald på...

2 kommentarer:

  1. Ja, det er lige som om, at efteråret kom helt bag på os alle. kh. Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeps, det gjorde det vidst... den lange sommer har gjort mig helt "efterårsblind"... sådan lidt ejjjj, jeg vidste slet ik det også kunne blive koldt... nu sidder jeg så med tyk uldsweater. Det hjælper lidt! kh. S.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...