mandag den 3. juni 2013

Min seng er ikke god at sove i...og andre weekend tanker...

konstaterede storetrutten i nat (kl.03 ca). Inden da, havde hun drømt og kaldt - så hun kom ind til os i smørhullet og faldt omgående i søvn igen. Der lå hun stadig - bom-stille kl. 04.23 da jeg stod op. Som den opmærksomme læser måske har bemærket er der i vores seng altid plads til små piger, der ikke kan sove fordi de drømmer og/ eller er syge. Grænsen går dog ved to børn i en seng der er 180 cm bred, og også skal have nogenlunde plads til 2 voksne - så flytter den der sover mest tilbage i egen seng, eller manden flytter på sofaen...
Det er lang tid siden storetrutten har sovet inde ved os. I en periode kom hun næsten hver nat - hvor vi faktisk endte med at have hendes madras liggende ved siden af vores seng; så kunne hun sove dér og vi i vores seng, uden at få 'tæsk' af lange arme eller ben, fordi hun bare roterer... Men madrassen flyttede vi tilbage igen her for en måneds tid siden, og siden har hun altså ikke været der (indtil i nat).

Antallet af børn og dynamik i familien... På tur med storetrut alene - fredagsis hos Madsens uden små søskende, Vi henter dem bare senere :)
Ud over nat-besøg har weekenden også budt på leg dagen lang (i lørdags) med Storemusens rækkehus-veninde A. Så lørdag så vi hende nærmest ikke, ihvertfald ikke hjemme hos os :) vi så og hørte hende fnise i haven hos A. og når hun kom ind for at gå på toilet eller hente 1) klapvogn, 2) cykelhjelm og løbehjul og 3) eller andre legesager. A's forældre er skønne og søde - de er vildt gode til børn, og de har mange af de samme rammer og værdier som os - derfor kan vi trygt lade Storetrutten lege der også lang tid af gangen, der bliver sørget for, de får noget at spise og drikke så vi ikke får en overophedet, sulten og tørstig storetrut hjem... Det er en af de ting der er enormt vigtige for os i legeaftaler (som jeg ved Øglemor har haft oppe at vende i et eller flere indlæg; jeg laver lige et andet indlæg om legeaftaler senere, så det indlæg ikke bliver endnu mere rodet....) Begge piger er så tilpas generte, at det nu er 'tradition' at vi forældre ringer på hos hinanden og spørger om A eller K kan lege? Hvis ja, så går der ikke fem minutter og begge piger løber rundt udenfor og leger, gynger eller går tur med dukkerne. Rækkehus konceptet holder!!
To små trutter - jeg deler lige sutter ud, ing?! At opleve tvillinger, og det bånd de har er en gave, som er ubeskrivelig!!
En anden god ting er jo at vi så kun har to børn tilbage (ok det lyder liiige voldsom nok..., men det er jo det vi har) - det er altså total lågsus, ing. Jeg ved ikke helt hvad der sker, men to børn er bare noget helt andet end tre. At have to børn alene (om det så er storetrut og et styk lillesøster eller de to små trutter) er skønt, og a piece of cake! Vi er nået til den konklusion, at dynamikken i familien opstår ved tre børn - flere børn end voksne skaber bare dynamik, som (til tider) kan nå utrolige dimensioner!! Vi opdager det hver gang når vi 'bare' har to børn hjemme (eller bare er på tur med to). Det er ikke for at underkende at det også kan være hårdt at have to børn (hele tiden) for det er det sikkert! Man sætter jo også standarden ud fra det man er vandt til, så derfor er det nok for os - rigtig skønt engang imellem kun at ha' to styks hjemme! Eller tage bare én med på tur... Det er noget helt andet - som - 'jamen jeg tager dig da bare lige under armen'-agtig. Men når det så er sagt, så har tre børn, og glæden ved at have tre  - der løber rundt i stuen, fanger hinanden eller leger sammen side om side også bare en stor charme, som jeg ikke på nogen måde vil være foruden. Og det på trods af at det ikke på noget tidspunkt var planen at have tre... Men der snød naturen os lige..., og det er heller ik så ringe endda!!

Tre på stribe - mine tre trutter på legepladsen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...