tirsdag den 9. oktober 2018

Lidt om en efterårsferie der er på vej...

Om præcis 4½ arbejdsdage ringer det ind til efterårsferien for størstedelen af familien - og da jeg fortalte poderne i går, hvor det dersens sommerhus egentlig ligger og hvor vi skal hen - var der fælles jubeludbrud, for vi skal derhen hvor vi plejer.

Derhen hvor vi plejer er tæt ved vand og skov, sådan ca. 500 m til skoven og 1½ km til den skønneste vandkant. Skoven indbyder til at klatre i træer - til at finde på nye lege - til at finde masser af pinde og til at gå ture i. Stranden indbyder til lange gå ture, til at finde sten - til at kaste sten i vandet og til at sidde og slappe af, mens man ser på poder der 1) leger, 2) samler sten, 3) kaster stenene i vandet igen.

Vi skal absolut ingen ting.

OG det er så meget med vilje. Vi skal udelukkende gøre ting som vi har lyst til - vi skal have langsomme morgener, vi skal tjekke ind med hvad film de viser om aftenen, vi skal slappe endnu mere af, og sætte tempoet endnu mere ned. Og så skal vi ha' kaf' ved den kaffebar vi opdagede sidste år. Og spise fiskefilet'er. Og opdage nye sjove stier i skoven, og ellers ...

... være sammen, vi skal hygge, lege og nyde naturen sammen. Med andre ord vi skal lade op. For vi trænger alle mand - ungerne fordi de nu i godt 12 uger er gået i 1. klasse og ældstemusen har haft et skoleskifte oven i skoleopstart efter sommerferien. Alt er gået fint med både det ene og det andet - men vi kan mærke på energiniveauet at vi trænger til noget andet end hverdag. Vi trænger til langsom tid. Og langsom tid er altid tid hvor vi har tid til ting vi har lyst til :) og det glæder jeg mig virkelig meget til, for jeg trænger lige så meget som poderne til langsom tid. Til langsomme morgener, til et blødkogt søndagsæg hver morgen, til kaffe i rigelige mængder, til te og til strik.

Jeg er sikker på det bliver verdens dejligste ferie - ligesom altid, for hvis der er noget vi er gode til sammen - så er det ferietid :)

5 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn ferieplan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også det er :) vi glæder os, kh. S.

   Slet
 2. Håber I får den dejligste ferie. Vejret tegner jo godt :-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og lige over, hvis du holder et par fridage eller fem :)
   kh. S.

   Slet
  2. Jeg holder 0 fridage, men det går nok alligevel, hahaha

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...