fredag den 27. juli 2018

Lidt om ferien - ting at se ved Balatonsøen

Vi har jo som bekendt været i Ungarn i ferien - og ja vi har og stadig er vildt begejstrede for landet. 

For efter et meget anderledes land - med meget anderledes landskaber. Og når man er betaget og generelt let at begejstre for landskaber så er det at køre gennem Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn en kæmpe nørdeoplevelse. 

Landskaberne skiftede fra de store herregårds og godslamdskaber på Lolland og Falster til Koorperativ landbrug til bjerglandskaber med vinmarker til virkelig flade slettelandskaber Derfor var vi naturligvis også ude at se på landskaber og natur. 

Vi boede midt i nationalparken omkring balatonsøens nordvestlige hjørne. I byen Tihany. Midt i byen ligger er gammelt kloster (stammer fra den samme tid som Esrum Kloster og blev i som tid grundlagt af cistercienser munke). En vældig fin lille by på et bjerg eller rettere halvø ud i balatonsøen. Så er man til kulturhistorie er der rigelig at se i Tihany. 

Derudover var vi i en UNESCO udpeget geopark med en størknet vulkan hvor vi så masser af sten (jeg har noget med gamle sten) 


Og vi besøgte et vandbøffelreservat med Ungarns sidste vandbøfler (oprindeligt levede der vandbøfler i Ungarn) hvor vi kørte og kørte og kørte lidt længere ud på Larstyndskids marker og hvor kragerne havde vendt og grisene gik med nummerplade. Og kom endelig frem til et lille bitte sted hvor der både var masser af jordegern, bøfler, og isfugle. Det var en kæmpe oplevelse for alle. 

Så vi er slet ikke færdige med Ungarn og balatonsøen. Der er masser af mere vi skal se. Gamle borge. Vinerier, klosteret og så naturligvis alle de badestrande der ligger langs søen. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...