søndag den 22. juli 2018

Lidt om ferien - feriepostkort...

I skrivende stund er to uger af min ferie gået. To uger! De er fløjet afsted - det gær tiden når man er sammen med gode folk som jeg er og har været. 

For halvanden uge siden pakkede vi bilos og kørte sydpå. Det godt stykke ned igennem Europa til Ungarn. 

Ungarn spørger du måske. Hvorfor lige Ungarn?! 

Hvad vil i dog i Ungarn?! Det spørgsmål har vi fået af mange og i mange afskygninger. 

Hvorfor Ungarn?

Her kommer min liste af jamen hvorfor ikke?! Grunde for at tage til Ungarn med tre børn på syv, syv og ni

Der er is hver dag. Måske endda flere is om dagen. Is er nemlig billige i Ungarn og når noget er billigt kan man godt få en kugle is flere gange om dagen. Så generelt rækker pengene lidt længere i Ungarn end de gør i Danmark eller Sverige hvor vi ellers plejer st holde ferie. 

Der er dejlig varmt. Jamen det er der jo også i Danmark. Hmmm ja men der vidste vi jo ikke da vi bookede Vores ferielejlighed i Tihany ved balatonsøen - der er strande. Vandet er lunt. Der er søde mennesker. De taler kun dårlig engelsk men tilgengæld tysk og er hjælpsomme og børn er meget velkomne. 

Der er langt at køre. Ja men det var en del af det pædagogiske projekt vi havde kastet os og poderne id i. Europa er stort for pokker. Og vi når at tilbagelægge lidt over 3000 km i vores bil her i den her ferie. Inden vi flyver med pigerne vil vi vise dem hvor stor Europa egentlig er. Og det lykkes vidst meget godt. Med tip top underholdning. Og en afbrækket køretur i tre delstrækninger er det lige til at klare. Roen på bagsædet har i hvertfald været mere reglen end undtagelsen og det er yderst sjældent poderne har været ved at brænde sammen bagerst i bilen. Der har været en del sunde snacks og masser af smurte madder der blev smurt på forsædet og rakt bagud mens vi kørte. Vi har set en del film undervejs. Men vi har også læst bøger. Hørt historier og snakket. Leget. Talt biler. Og meget meget mere.

Og så her der naturligvis været tid til bilstrik. Og endda rigelig af den! Og så er det jo win win for alle ;) 

4 kommentarer:

 1. Vi kørte til Dalarna med den 5-årige, med nogenlunde samme projekt; at give hende en forståelse afafstande. Jeg er ikke sikker på det lykkedes, men jeg er pokkers stolt af hende. Hun klarede de 2x1000km (fordelt på 2x2 køredage) med overraskende få nedsmeltninger, og helt uden skærm - for en anden del af projektet var at lære hende at være opmærksom på omgivelserne. Så hun er nu blevet rigtig god til at se til den side der bliver sagt og udbryde et passende "woooow!" over et særligt stort bjerg eller en særligt smuk sø 😂

  Og jeg synes ikke det er mærkeligt at I tog til Ungarn. Vi snakkede faktisk om det for ikke så længe siden, at det er mærkeligt der ligger så stort et land i Europa, med så kompleks en historie, som lader til at være nærmest glemt...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt projekt og ferie i har haft gang i. Det er også skønt i Sverige. Vi vil også gerne højere op næste gang (vi har indtil videre kun været i Småland)
   Ja - Ungarn er er dejligt land. Og der er også smukt! Så jeg kan klart anbefale en tur sydpå! Kh S.

   Slet
 2. Det lyder spændende med Ungarn. Jeg vil gerne til den gamle østblok, især Polen har jeg også hørt godt om mht. gode strande, billigt mad og drikke og venligt folk. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ungarn var mega spændende og dejlig. Vi er heller ikke “færdige” med de gl østblok lande. Mine forældre var i Polen for over ti år siden. De var vilde med det. Men vejene var vidst ret dårlige. Det er de også i Slovakiet. Men alt det andet var skønt 😊
   Kh S.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...