fredag den 16. december 2016

Lidt om legeaftaler med twins

Mens hverdagen kørte forbi med 110 km i timen blev der også lidt tid til at pigerne lavede legeaftaler på kryds og tværs. Super hyggeligt - og dejligt for dem :) måske lidt ambitiøs - også at holde gang i den maskine - men på den anden side, synes jeg jo ikke det er heeeelt fair, at trunterne skal holdes i isolation bare fordi forældrene knokler en vis legemesdel ud af bukserne. Så vi har aftalt legeaftaler ud af huset - så der blev leget hos andre, og de få gange der blev leget hjemme hos os, så havde alle nogen med hjem.

En legeaftale var dog noget helt særligt. For der havde Tiller og tuller for første gang en legeaftale alene men på samme tid. Så Tuller tog med T hjem fra børneren mens Tiller gik hjem med F. 

Især Tuller er udfordret at være afsted alene. Hun er måske mere genert end sin søster og har lidt svært ved at tale med andre voksne end sine forældre. Hun sys T's mor er lidt vild (red. det er hun ikke) og lidt løve agtig (det passer heller ikke, red.) - men summasummarum er at hun er vældig udfordret med at tale med voksne. Så ud over at de nu er ved at lære, at legeaftaler alene er det fedeste og da shizzle, ligger der også en hel anden (skjult) dagsorden i at lade Tuller have sine legeaftaler for sig selv - nemlig at hun lærer at begå sig selv uden sin trygge base Tiller lige ved hånden.

Det gik så godt, med den legeaftale. for begge poder. De nød at have veninden for sig selv - og være sig selv uden at have sin med-tvilling med på legeaftale. Så det gør vi lige igen snart - så de på den måde lærer at stå på egne ben - efter jul og i det helt nye og ubrugte år 2017 :)

Ps. det er ikke fordi vi ikke har delt twinsene før, og vi opfatter dem som "altid kommende i sæt" - det kan man læse om i de her indlæg i kategorien "Tvillingeforhold"

4 kommentarer:

 1. Dejligt at begge piger nød deres legeaftaler:0)
  Jeg har også tvillinger,men da det er en dreng og en pige,har vi ikke haft de store udfordringer med hensyn til legeaftaler.Men min datter har helt klart mere behov for at lave legeaftaler med veninder end sønnike har med vennerne.
  Når de har nogen med hjemme,er de gode til at lege sammen alle sammen.
  God weekend:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores leger også rigtig godt sammen her hjemme når vi bare har én ekstra med hjem (undtagen i fredags, hvor der var virkelig, virkelig trætte børn...Men det gik jo alligevel). Måske vi skulle prøve modellen med at have en med hjem hver?!

   Slet
 2. Ih, sikke fint med 'delt' legeaftale:o) mindstemanden går i klasse med en tvilling, den anden går i parallel klassen. Vi har dem nogen gange begge to med hjem men også en og en:) Ha' en rigtig dejlig weekend:)

  SvarSlet
  Svar
  1. De sejeste forældre er dem der tager begge twins med hjem :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...