tirsdag den 8. september 2015

Har du delt dine twins idag?

Tiller og Tuller har en lidt dårlig udtale - så dårlig at de over i børneren mente "det er nok en god idé med en talepædagog" hvis I altså er med på den... Selvfølgelig er vi det - for vi har oplevet rætti rætti mange konflikter med børnene hvor de ikke bliver forstået af os (eller af kammeraterne i børneren, si'r pædagogerne). Så vi havde ét møde inden sommerferien, hvor vi aftalte at mødes igen. Først en sprogtest af begge børn - hver for sig - og så rigtig undervisning sammen.

I dag var så dagen hvor Tiller havde sin sprogtest. Hun har et lidt lavere ordforråd end hvad "medianbarnet på 4-4,5" har. Det er meget almindeligt når man er tvilling - siger damen. Så kan man være lidt langsommere i sprogudviklingen. Det kan vi gøre noget ved hjemme, ved at tale og være nærværende i vores snakke med børnene. Det gør vi så allerede. For vi snakker dæleme meget med børnene ;) og de ligeså meget med os :) så det fortsætter vi ligesom bare med.

I den efterfølgende snak med talepædagogen kommenterede hun at hun havde utrolig mange tvillinger i sit daglige arbejde for tiden. Og at hun glædede sig til at se (eller høre) hvordan Tullers udtale er. Se om de har de samme udfordringer og nåwed... Og at hun godt havde bemærket at Tiller bare var med på ideen om at det var hendes tur nu og at Tuller kom næste gang - og så ellers bare lod det være som at det var hun da helt ok. med. Altså at hun ikke var urolig over at med-tvillingen ikke var tilstede - men at med-tvillingen var på stuen og det var faktisk helt ok. #morpral jeg tror det hænger sammnen med at vi har delt pigerne og deler pigerne rigtig meget i trygge rammer (hjemme eller når vi tager på tur med bare en twin, eller til svømning eller når en er syg og den anden er hjemme osv.) og lader dem være sammen steder hvor de har brug for hinandens tryghed (ude=børnehaven).

Jeg har sagt det før - fx her om institutions-delen (vuggeren) og lidt mere om børnehavetanker og det at dele sine twins og mine egne tanker  og noget om aktiviteter med en twin

Måske er det en kæphest - måske er det noget der bare virker her hjemme - men i vores hverdag har det fungeret super, altså at lade dem være sammen i institutionen/samme stue i børnehaven (og hvis deres jævnbyrdige udvikling fortsætter) også i skolen (samme klasse) - så satser vi på at skolen er med på den idé til den tid (gisp). Men så at skille dem ad i trygge rammer her hjemme, når vi kan og det giver mening for os - og det passer ind i hverdagens rutiner :) For som sagt - her virker denne model rætti rætti godt :)

Over and out herfra - god tirsdag :)

2 kommentarer:

  1. For os fungerer det også fantastisk at have ungerne på samme stue. De går sågar på stue sammen alle 3 da det er en integreret institution og det var vi bare været så glade for og af samme årsag vil jeg bestemt heller ikke være afvisende for at have vores i samme klasse, tværtimod.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har også tre trunter, men har altid haft storesøster på sin egen stue - for at give hende et frirum fra to små trutter, der bare så gerne vil være med i de stores leg. Men dejligt at det fungerer for jer at have dem alle tre på samme stue :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...