torsdag den 11. september 2014

Lykken er - legeaftaler for 3½ årige

Vi er heldige! Rigtig heldige endda. For Tiller og Tullers bedste ven i over i børneren M. har nogle fantastiske forældre.

Igår havde Tiller og Tuller nemlig (igen) en legeaftale med M. hjemme hos ham. M har også været hjemme hos os. Og det går virkelig godt. Så kan man spørge - er 3½ ikke lige lovligt tidligt at have legeaftaler - som lederen over i børneren mente, inden hun kendte til 'vores' koncept. Nemlig 'legeaftal-konceptet-der-passer-til-3½-årige' hvor vi henter børnene tidligt (længe leve fleksible arbejdstider) - tidligt som i kl. 14. Inden vi er vel hjemme er kl. nemlig 14.30 og der serveres et eller andet lækkert, der stabiliserer blodsukkeret, så konflikter undgås-agtigt. Så er der ellers dømt fri leg. Indtil 'de andre' (læs enten mig eller M's forældre) henter to (eller ét) styk børn/barn kl. 16. Ikke noget med at spise med - ikke en lang legeaftale, men godt og vel 1½ times tid hjemme hos hhv. Tiller og Tuller eller M. er lige tilpas for 3½ årige. Hvor der er tid til at vise legetøjet frem, lege sammen, pjatte og have det sjovt. Super hyggeligt.

Jammen, kan man så spørge, hvordan får man så tre styk børn på 3½ hjem?  - - det gør man i det grønne lyn. Uanset om legeaftalen er hjemme hos os eller hjemme hos M. For M's forældre låner nemlig bare det grønne lyn. Og når vi ikke lige kan få enderne til at nå (læs det er manden der afleverer i bil, og det grønne lyn ikke kan efterlades ved børneren), så henter M's forældre det grønne lyn hjemme hos os ... fantastisk? I think so! Samtidig er M's forældre bare søde, rare og sjove og gode at snakke med. Det gør hele konceptet bare endnu bedre :)

Win-win er jo så at jeg kan hente Storemusen helt alene og gå hånd i hånd op til M med hende, og hun kan få lov til at fortælle, snakke og fortælle endnu mere, uden at der er to andre der også kræver ens opmærksomhed. Og når det sker, er jeg nærmest lykkelig - for jeg trænger, ligesom Storemusen af og til - nemlig til nærvær med bare ét barn. Så lykken er - at forældre som M's der har lyst til at tage begge to små trutter med hjem :) tænk at være så heldig - og så på en helt almindelig onsdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...