onsdag den 8. maj 2013

Tanker om ikke at lave noget

I søndags lavede vi ikke noget - som i ingen ting, og vi har haft en skøn dag alligevel :)

Det er jo ikke fordi vi bare har ligget på sofaen alle fem - næh nej det gør vi ikke den slags, og hvis så ikke særlig lang tid af gangen. Dem af jer med små børn ved hvad jeg taler om. Men jeg kan løfte sløret, der går ikke særlig lang tid, før der er 'nogen' der kravler hen over en anden, hopper ned, løber rundt eller noget helt andet. Længe sidder vi der ikke alle sammen (stille ihvertfald)...

Nej, det handler ikke om ikke at lave noget i den forstand. Det handler om, at vi i søndags havde en dag med absolut ingenting på programmet. Så dagen gik med vi hele formiddagen tøffede rundt i nattøj, spiste dejlig morgenbrød, drak rigelige mængder kaffe og bare lod søndag komme an. Lidt op ad formiddagen trængte vi alle (læs især børnene og dermed jo også os) til at komme ud. Og manden mente bilen trængte til en vask - og støvsugning efter vinterens sjap og sjask. Så afsti afsted - ud det gik på legepladsen for det er så dejligt det er forår, og man ikke behøves og have urimelige mængder tøj på for at kunne holde varmen. En hurtig tur på legepladsen kan lige pludselig 'svare' sig også hvis vi kun lige har 45 min... Uden for mødte vi A. storemusens 'rækkehus' veninde, og hendes storebror M. De tre leger (på trods af aldersforskellen) rigtig godt sammen. Så resten af dagen så vi nærmest intet til storemusen, kun lige hvis hun skulle have nogle af hendes legesager med ud. Men det betød også, at manden og jeg lige pludselig havde nogle timer hen over frokosten, hvor vi ikke havde nogen børn at forholde os til - Storemusen var over og lege - hendes latter og fjollerier hørte vi i haven, mens de to små sov en laaaang lur!

Det var dejligt, lige at snakke, drikke (lidt) mere kaffe, spise ristet franskbrød, og vende løse ender, som vi ellers kun har tid til når alle ungerne sover efter kl. 20. Det var der det gik op for os hvor dejligt det egentlig er med dage, hvor man ingen ting skal, både for børnene og også for os. For der er tid til at snakke, ordne løse ender, sidde i solen med kaffe, Ipad og lade tankerne flyve - og lade børnene lege, uden at skulle tænke over, at vi egentlig også snart skal til at pakke for at skulle x, y, eller z. Eftermiddagen gik med leg i sandkassen i haven, og at vi fik en ret træt storetrut hjem der i kampens hede var væltet på sit løbehjul og synes det var yders urimeligt, at hun skulle ind for efter eget udsagn havde hun jo kun leget med A. i to timer. Med den tidopfattelse (eller mangel på samme) - hun havde leget fra kl. 11-16.15 cirka, kan jeg godt forstå at køreture til fx Jylland ned til mine forældre, føles urimelig lange ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...