mandag den 3. august 2020

Lidt om vores ferie i Nordjylland

Der er ingen tvivl om at vi har hygget os de 14 dage i Nordjylland - Storemusen har bedømt ferien som “den bedste sommerferie nogensinde - fordi vi blev i Danmark” og her kommer derfor en række anbefalinger til ting at se og gøre i Nordjylland -  ting til en udpræget natur- og tøffeferie i langsom tempo. 

Første sommerhus vi boede i lå lidt syd for Løkken. Absolut tæt på æ haw og dermed et godt udgangspunkt til: 

1) lange gåture ved vandet hvor man stort set kun kan finde enkelte muslinger og sten - men tilgengæld gå langt og snakke, få våde tæer i gummistøvler af bølgerne og nyde udsigten og lyden af havet.

2) Skagen og grenen. Vi var der sidst på eftermiddagen - og der var ikke mange mennesker på Grenen - total corona style ferie... Det var iøvrigt vores strategi hele ferien. Mød op til det du vil se sådan ca kl 14.30 og så er langt de fleste turister kørt eller på vej hjem - så man undgår alt for crowdede steder... Vi forsøger tilstadighed at holde afstand og passe på os selv, og de ældre medlemmer af familien (så vi kan blive ved med at ses!!)

3) oceanarium i Hirtshals. Virkelig godt. Og vi havde en hyggelig eftermiddag der. Så Klumpfisken, og en masse andre seje, store og små fisk. Pigerne fik udleveret et ferie-pas, hvor de skulle samle stempler - og på den måde komme rundt i hele udstillingen. Det var en super ide, så man når at se alt, uden at ungerne "kører træt i det"... Det der gjorde mest indtryk på os var fodringen af klumpfisken (der var en dykker i det store bassin) og kutteren der sejlede ud af Hirtshals havn - og hvor dybt Norske Rende egentlig er (der var en hav model af hele Nordsøen).

Det andet sommerhus lå i Lild Strand. Et geheimtip for livsnydere og langsommeligheds-elskere. Et lille bitte fiskerleje syd for Bulbjerg. Her fik vi tiden til at gå med... lidt forskelligt:

Stranden her var en stenstrand - så vi fandt ca en million smukke sten. Dem tog vi med hjem. Resten lod vi ligge eller malede dem med posca tusser. Mega hyggeligt.  

Fordi stedet var et lillebitte fiskerleje - så vi en kutter blive trukket op på stranden, som havde fanget de største krabber. Vi købte smykker ved Hawhuset og spiste is. Købte frisk fisk ved den lokale fiskehandler og fangede en masse Pokemon, for vi boede midt ved fire fede pokestops.

En af dagene brugte vi i Fossdalen (smuk, smuk skov) hvor vi gik en tur, spiste boller med nutella, og beundrede den smukke stenalderhavsskrænt, som vi i øvrigt fik snakket mere om da vi så Bulbjerg og udstillingen i Bunkeren ved Bulbjerg.

Vi ville også gerne have set bunkermuseet, men synes der var for mange mennesker, og have badet mere - men vejret var simpelthen ik til det.

Vi kørte til Agger Tange, til Agger og var ved stranden der. Så Klitmøller og spiste feriens ringeste is der (vi havde nok valgt den forkerte isbod) - og sluttede dagen i Hanstholm ved det gamle røgeri ved havnen, hvor vi købte fisk med hjem - da der var 1½ times ventetid for at få serveret maden (lidt for langt tid med tre sultne unger "on the side"). Dagen efter tog vi revenche og spiste verdens bedste pommes fritter med rødspættefilet og det bedste stjerneskud jeg  nogensinde har smagt. Så anbefalingen er hermed givet videre.

Vi fik også besøgt Thisted, en rigtig hyggelig by, hvor vi både fik is (verdens bedste) for at fejre, at pigerne havde fået huller i ørerne.

Så alt i alt - har vi set en masse, uden at have travlt, der var tøffetid, spille tid, tid til kaffe, tid til is, og tid til alt det ind imellem. Nordjylland - vi kommer igen, for der er så meget mere at se og tage sig til...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...