mandag den 10. september 2012

Ammevejledning - en trin for trin vejledning

- hvis du har brug for at vide hvordan jeg ammede mine piger. Jeg ammede fuldt i 5½ mdr. og faktisk indtil sidste dag med min elskede ez2n ammepude.
OG NEJ (!!!) der kommer ikke noget billede, da amningsbilleder af især amning af tvillinger er super-duper private. Så ikke engang min dejlige Bo fik lov til at fotografere særlig tit (det har jeg så fortrudt lidt siden hen - men hormonella var jeg dengang!)

Men her er så til gengæld et dejligt billede - som betyder enormt meget for mig <3


Så sådan gjorde jeg - både om natten og dagen

1) Pigerne lagde jeg på hver sin side af mig ovenpå en stofble. Så kunne jeg løfte dem op på ammepuden uden hjælp, når jeg var ammeklar og monteret med ammepude :) Stofbleen droppede jeg da pigerne var  var lidt ældre, og var blevet nemmere at løfte op uden stof-ble.
2) Jeg sad midt på sofaen på en skåpude - sådan sad jeg godt synes jeg. SÅ havde jeg ez2n ryg-puden i ryggen, og jeg lagde et tæppe over knæene. Ammepuden blev monteret med stroppen, så den sad fast; og jeg proppede pigernes dyner under hver sin side. På den måde var ammepuden stabil. Tit havde jeg fødderne på en lille hynde.
3) Nu kunne jeg løfte først den ene og så den anden op på ammepuden, og lægge dem til en ad gangen.
4) Jeg bøvsede dem enkeltvis når de havde spist.
5) Så blev de skiftet og lagt til (samme bryst) igen efter samme procedure.

Jeg havde et sindrigt system med en elastik om ammebh'en som mindede mig om hvor hvem havde spist sidst - så skiftede jeg fra gang til gang.

Og til sidst - ja mine piger var fuldstændig synkrone - det blev de fra dag 1, den første måned vækkede vi dem hver 3 time, og herefter lod vi dem styre deres sult selv, med den modifikation at den der vågnede først bestemte 'spisetiden'. Mere herom i et senere indlæg.

1 kommentar:

  1. Åh et dejligt billede :) Jeg har heller ikke rigtig nogen amningsbilleder - måske fordi "truckeramning" (som det hed hos os) ikke rigtig var så charmerende at se på følte jeg. Der var i hvert fald ret meget hud involveret i det. Ikke lige en disciplin man excellerer i på en århusiansk café :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...