fredag den 4. december 2015

Når nissen flytter ind

Sidste år flyttede nissen ind hos os for alvor. I årene inden, havde vi godnok en nisse, men han boede ikke sådan rigtigt nogen steder. Og jeg tror jeg så den berømte Nissedør første gang hos Valdemarsro, så tænkte jeg sådan en må vi også have hjemme hos os :)
Her bor nissen - og det lille rensdyr, det lugter fagtisk af nisse - siger Tuller

Det er sjovt som den nissedør og hele nisse konceptet hjemme hos os samler familien, om noget hyggeligt - lidt mystisk - og sjovt. For ham nissen han er (og skal være) sød. Det lærte vi på den hårde måde for nogle år siden, hvor han drillede Storemusen, men hun kunne på ingen måde forstå at nissen var sur og drillede hende. Så det stoppede vores nisse ganske hurtigt med igen.

I år har nissen været så sød og lagt lidt slik til pigerne. Han skriver også breve og laver gåder. For vi har en overraskelse i ærmet til pigerne i år. Vi skal ind og se Folk og Røvere på Bellevue Teater her om en 1½ uges tid. Det er en del af årets julegave. Vi har nemlig besluttet os for at "oplevlser" er en del af gaverne fra nu af og frem. For når fem mand (M/K) skal i teateret og sidde nogenlunde godt, koster det næsten spidsen af en jetjager. Og at gå i teateret "bare sådan lige" - med den dertilhørende udgift (ca. 1000 kr. plus en sjat håndører) synes vi er lidt for meget. Så derfor er sådanne oplevelser blevet en del af gaverne herhjemme. Og det er fedt (synes forældrene) - nu må vi se hvad pigerne siger, for de får endnu en teateroplevlse i julegave i år - de skal se Bibi Blocksberg (man skal være tysk for at vide hvem hun er) sammen med mine forældre. En hel dag - uden mor og far - kun sammen med bedsteforældrene. Det er en gave for alle :)

Nå det var et bette sidespring - pointen er - at familien samles om ham nissen. Faren spiser den der portion risengrød Tiller havde sat frem i tirsdags - imens pigerne er igang med andre ting - til stor morskab for moren - og glæde for pigerne når de opdager at nissen har været ude af sin dør mens de var i stuen og ikke opdagede han var ude... Vi finder på ting til pigerne i fællesskab, manden og jeg - for at gøre livet og decemberen lidt mere hyggeligt herhjemme - alt sammen ting der samler os om den bette dør i et hjørne ved reolen i stuen. Så nu har Storemusen også lige skrevet et brev til nissen - og mens jeg arbejder hjemme (aerhm, blogger) har jeg netop hørt noget pusle over i hjørnet, og der er kommet svar - plus et par stykker slik, som Nissen har fundet i mor og fars skab. Selvfølgelig har han selv spist lidt af det - men heldigvis faldt der også tre stykker af til pigerne :) jeg siger jo, det er virkelig hyggeligt med ham nissen. God weekend derude!
Billedet er lånt her 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...