torsdag den 27. august 2015

Sådan rigtig "forældre til en skolepige"

Som den opmærksomme læser jo allerede vil vide, er vi forældre til en skolepige - skolestarten for hende har været god, og hun er glad. Og det er simpelthen så dejligt. Hun nyder sit nye liv - at lære noget - og gå i skole. Alt sammen ting hun virkelig har set frem til i løbet af det sidste år.

Igår var vi (læs jeg) så til det første forældremøde i O.b. Det var interessant og spændende. På flere forskellige plan. Både i forhold til at høre om skolen, lære den nye skoleleder lidt mere at kende, høre (endnu) mere om forældreintra - og høre om dagens gang i klassen. Og så selvfølgelig... de andre forældre. En hel stak søde mennesker, der for rigtig manges vedkommende kender hinanden ret godt - og for nogle (få) andres vedkommende (inkl. undertegnede) ikke kender nogen på anden måde end "hej - smile - måden". Samtidig er det også lidt sjovt, for det er jo faktisk de her forældre vi skal arbejde sammen med de næste 10 år om klassen, så man skal jo ligesom kunne finde ud af det sammen, for klassens skyld. Det lyder måske lidt negativt, men det er ikke ment sådan, for folk virker meget søde - venlige og så'n.

Så nu skal der lige pludselig tages stilling til - klassekasse - fødselsdagsgaver - sociale arrangementer blandt forældre og børn - legegrupper og meget andet. Jeg følte mig lidt som en amatør - for det er jo første gang vi prøver det her - og "plejer" eller "gode erfaringer" er ofte brugte ord blandt nogle forældre. Så her kommer en bette guide til gode ord at kunne eller vide noget om inden man kommer til forældremøde

Her et lille udpluk af vigtige ord eller måder at gøre ting på...
Klassekasse - til køb af is og sager når klassen er på tur eller mangler fx en bold eller andet.
Fødselsdagsgaver - skal man købe en gave fra alle drengene og alle pigerne, skal der gives penge (10 kr. fra hvert barn) og hvordan holder vi fødselsdage i klassen
sociale arrangementer - er jo godt at holde for at ryste sig sammen
legegrupper - hvor man tager 3 andre børn med hjem - de leger og spiser aftensmad sammen*.

*Det er så her jeg blev en smule udfordret - sådan tankemæssigt. Men det skal nok gå det hele. Godt vi bor tæt på skolen :) så vi kan få børnene til at gå hjem til os.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...