mandag den 1. maj 2017

I maj glæder jeg mig til...

Maj er dejlig, lys venlig og det er ofte den måned hvor foråret for alvor indfinder sig. Væk med Aprils utilregnelige temperaturer og vejrudsving. Ind med mere varme og sol og grønne træer.

Jeg elsker maj. Det har jeg altid gjort. For mig er maj duften af forår. Nogen gange sommer. Lyse aftener. Mange lange forlængede weekender - fridage jeg så meget trænger til. Maj er også fødselsdage. Min egen. (Hvis jeg nu skal nævne mig selv først 🙃) og i år er det en rund en af slagsen. Jeg blir 40! Min mors fødselsdag. Bedstevennen fylder år. Alt sammen festlige dage 🎉 

Så i maj glæder jeg mig til... 
# At Tiller og Tuller starter i mini-SFO idag! 6 år, klar til det næste store kapitel i deres liv...
# At foråret for alvor indfinder sig og dermed også havearbejde. Jeg skal lægge kartofler (eller hvad det hedder) jeg skal plante mine forspirede grøntsager ud i køkkenhaven. Det blir så fint!! 
# at starte nye strikkeprojekter. Jeg strikker sokker til mig selv lige nu. Men pigerne mangler hver en cardigan og tykke sweatre til kølige sommeraftener. Jeg ved ikke helt hvad garn jeg skal vælge. First World problems ...
# at der kommer ro på arbejdsmæssigt. Jeg afslutter eller afrunder et stort projekt. Og når det er ude af vagten er der mere ro til at lande igen. Nye projekter skal tænkes og skrives. Og et starter op. Det blir godt. 
# jeg skal komme godt fra start med min positive liste og lorte-sag skraldespanden. Så jeg vil gøre mig umage med det for jeg tror det blir godt. 
# jeg skal holde min egen fødselsdag  både med min lille familie og med den store familie. 
# jeg skal øve mig i at være konsekvent med børnene for de trænger til kort snor for lais affaires tilgang fungerer slet ikke for de to twinser... 
# jeg skal mest af alt nyde Maj måske med bål indhavene og snak ved bål med manden. Bare nyde. For det er også gost for sjælen. 

April har været hektisk og fin. Lige så utilregnelig som den altid er. Vejrmæssigt er det gået helt ad Pommern til. Mine hortensier har fået frost. Heldigvis gik det ikke ud over roserne der er klippet ned og gødet. Blommetræet blomstrer men det er for koldt til insekterne flyver. Tulipanerne er stadig lukkede. Men pæne det er de. Haven er gravet og vi er startet det helt store have-trampolin-nedgravning-projekt. Spaden er god. Vejret er bare noget hø. For når det regner kan man ik grave. Min fine løvfallskardigan er strikket færdig og har stort set ikke været af siden. Siden har jeg haft svært ved at beslutte mig for havd jeg skal strikke så nu er det sokker til mig selv der er på pindene. 

Arbejdsmæssigt har det været en underlig april. Projekter har drillet og sager har fyldt. Men de er landet og afventer nu næste møde i maj. 

Tør nu tør, en meget langsommelig tørreproces satte min tålmodighed på prøve :)

11 kommentarer:

 1. Lyder bestemt til en dejlig maj for dig:0)
  Jeg nyder også foråret,men er nu glad for alle årstider,tænker der er noget dejligt hele året.
  Rigtig flot cardigan du har lavet:0)
  God dag til dig:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Maj er dejlig, og ja - jeg holder virkelig af alle de forskellige måneder - på hver sin måde - men maj er altid noget særligt!
   Tak - bagsiden af cardiganen er flottere - så må smide billede op :) kh. S.

   Slet
 2. Tillykke på forskud, skulle jeg glemmer på din store dag. Maj er startet med sol....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette :) og ja, jeg satser på solskin fortsætter måneden ud, jeg trænger til sol og lidt varme (og mindre vind!!) God mandag til dig også :) kh. S:

   Slet
 3. Sikke en dejlig maj. Både skolestart og 40 år er bestemt noget at glæde sig til :-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte - ja begge dele er ca. lige stort ;) Maj er altid en skøn måned, den kan virkelig bare komme an :) jeg er så klar.

   Slet
 4. Der var mange gode ting at glæde sig til. 40 års fødselsdag! Lyder ikke til du har en krise omkring den (og det skal du heller ikke!) Og jo, man lægger vel kartofler? Eller sætter man dem? Jeg har en kammerat der 'plukker kartofler' og det er i hvert fald helt galt. Håber din første dag på måneden er blevet rigtig, rigtig god! KH Malin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, synes jeg også, listen er dejlig! Jeg har ingen krise, jeg synes jeg er klar til at springe ind i et nyt "aldersårti" jeg har fået de børn jeg skal ha, er godt gift, vi har hus og to biler - er sund og rask - så jeg frygter egentlig ikke noget :)
   Kh. S.

   Slet
 5. P.s. Den cardigan du strikke, er jeg lidt misunderlig på. Jeg elsker løvfall, men kan (nok) ikke selv finde ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Malin, opskriften på både Cardigan og også et passende halstørklæde er let. Jeg vil tro, at hvis du kan læse et strikkediagram, ret og vrang, overslag indtagninger så er det simpelt :)

   Slet
  2. ps. Hvis du vil se diagrammet, så sig til :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...