tirsdag den 21. juli 2015

På tur med to små cyklister

Idag er en stor dag - spørger man Tiller og Tuller. For idag cyklede de selv hen til børneren (selv som sammen med mig på deres to-hjulede cykler) en tur på tre km hver vej - de klarede turen så fint - selvom det gik pænt op ad bakke når man er en fire årig lille cyklist med små ben. 

Vi havde på forhånd aftalt spillereglerne:
1) gøre hvad mor siger
2) køre på fortorvet og 
3) skiftes til at køre forrest (mor bestemmer skiftetid) 

Vores piger har de bedst med regler og aftaler så her aftaler vi os gennem dagen. En slags struktur er det vel - vi får snakket om hvad vi skal og de ved hvad der skal ske og i hvilken rækkefølge. 

De fulgte cykel reglerne til punkt og prikke. Vi fik hentet Tullers bamse i børnehaven og de to skønherligheder fik lige  fortalt om pipiland og alle de ting de har oplevet.  Der er ikke mange bør i børnehaven i de her uger. Så der er masser af tid til at fortælle og blive hørt. Noget pædagogerne nyder og de greb også muligheden for at høre om ferien fortalt ud fra to fireårige. Det største var at de har mødt pipi og fået en punk (pung) med lommepenge (guldmønter indkøbt i pipiland) 

På vej hjem var vi lige et smut forbi is biksen og spise en stor og dejlig is og så gik turen ellers hjemad igen. Resten af eftermiddagen gik med udeleg og pipi på iPad - og virkelig trætte børn, der konstaterede at det alligevel var lidt hårdt at cykel så langt ;) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...