onsdag den 29. marts 2017

Lidt om tvillinger og samme eller hver sin klasse

1. maj starter Tiller og Tuller i skole. - eller ikke rigtig skole, men mini sfo. De glæder sig virkelig, virkelig meget. Og for os forældre slutter første store epoke i "forældreskabet", når vi lige om lidt kan kalde os "kun skoleforældre". Det er ca. lige så stort, som dengang vi bare havde børn i børnehaven og ikke længere både børnehave og vuggestue. Tænk, vi har været forældre i så lang tid allrede.

Nå men det var ikke det indlægget skulle handle om - for når man har tvillinger, som ovenikøbet er enæggede der ligner hinanden på en prik, bliver man ofte mødt med kommentarer som nå, skal de så i hver sin klasse? Eller skal de blive sammen... og tro mig der er mange holdninger til det. Der er rigtig meget plejer...

Vi har valgt at de skal blive sammen. De skal gå i samme klasse. For det passer til vores piger!

Det mener vi forældre, og heldigvis er børnehaven enig i vores vurdering og vores ønske, og bakker derfor 100 % op om at det ville være forkert at dele pigerne.

Det passer til vores piger af flere grunde

De har brug for at vide at med-tvillingen har det godt. De har brug for at kunne fornemme hinanden. Ikke at de hænger sammen konstant, de skal ikke sidde sammen, de skal ikke være i gruppe sammen. men bare den tryghed i at vide hvor og hvordan Tiller/Tuller har det giver ro og ingen grund til bekymring.

De fungerer hver for sig. For de bliver delt på ture, i gruppearbejde osv. og det fungerer fint. De leger hver for sig på legepladsen, og har forskellige bedste venner. Samtidig fungerer de også rigtig godt sammen med vennerne. Vores piger er rigtig gode til at lege sammen med andre. De er åbne, er gode til at få andre med i legen, og er inkluderende. De udelukker ikke hinanden i legen (heller ikke indbyrdes).

Ingen dominerer den anden. Tværtimod supplerer de hinanden rigtig godt. Og finder som sagt tryghed i at have sin allerbedste-med-tvilling ved sin side. Jeg har skrevet mange forskellige indlæg om deres indbyrdes forhold - der er mange forskellige indlæg i kategorien "tvillingesnak" - men også en del indlæg om "at skille dem ad" ... happy reading :)

Derfor skal de blive sammen, alt andet ville være helt forkert.4 kommentarer:

 1. Det lyder som en god ide og I ved altså bedst. Godt børnehaven bakker jer op. Mindstemanden går i klasse med en tvilling , den anden er i den anden 3 klasse. Det er bedst for dem og sådan er der jo forskel. Det er vildt, når man 'kun' er skoleforældre:) Jeg kan sagtens huske det:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så vildt. På en måde er det dejligt på en anden måde trist. Især fordi vi er blevet særlig glade for vores nye børnehave. Vi ville så gerne bli lidt længere.
   Der er mange forskellige måder at placere tvillingerne. Det er derfor jeg stejler ved plejer st gøre sådan. Det skal og bør være en individuel vurdering der tager hensyn til både familien og tvillingerne :) kh S.

   Slet
 2. Hvor dejligt at de har det så godt sammen. Der er mange holdninger til det, men i sidste ende ved forældrene jo bedst og det tror jeg mange glemmer i farten (med de gode råd). Kh. Birgitte

  SvarSlet
 3. Som det er nu vil jeg også gerne have mine i samme klasse. De er dreng/pige og er både trygge ved at være sammen, men søger bestemt også forskellige relationer. Jeg bliver også irriteret over "plejer" i denne sammenhæng :-).

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...