lørdag den 5. november 2016

Lidt om det med uden internet og tv.

Vi opsagde vores tv og internetabonnement den 1.7.2016. Vi skulle flytte og vidste ik om vi kunne få fiberforbindelse og hurtigt net (og tv) i byen ved sundet (ja så meget på landet bor vi nu). Vi flyttede som bekendt midt i juli og har egentlig klaret os fint med telefonernes 4g net siden. 

Manden og jeg har begge sat datapakken op og så kørte det. I starten tænkte vi en del over det med ingen fjernsyn. Der manglede ligesom et eller andet. Men tv'et kom aldrig op i stuen (vi har kælder i det nye hus med gildesal. Og der står tv'et nu). Tv pakken savner vi ikke. Pigerne ser ramasjang og ultra på computeren med telefonerne hanket op som hot spot. Men vi har levet fint uden tv. Vi har købt afgang til enkelte tyske kanaler. Og streamer dem.  For det er vigtigt for mig at pigerne ser lidt tysk tv så de på den måde får mere tysk ind ad den vej. 

I august og september brugte manden og jeg tiden uden ved vores lille bålfad. Og snakkede mange lange snakke. Nu er snakkede flyttet ind i sofaen mens tv'et stadig er meget lidt tilstede. Vi ser få programmer fra DR's hjemmeside. Streamer lidt men er under hele taget blevet mere kritiske på hvad det er vi egentlig ser. Sjovt hvad tvungen tv fri gør ved ens vaner og ved ens kritiske sans :)

Og pigerne. De savner ik tv (ok løgn. De savnede det virkeligt i starten...og vi savnede det i den grad i ulvetimen... og de har savnet at kunne spille uden en forældre der kom rendende for at sige der er snart ikke mere spille tid i telefonen for idag) pga den begrænsede mængde data på vores telefoner har der været iPad fri og telefon spillefri zone her hjemme i meget meget lang tid. Primært fordi det jo æder en del af den data vi har på telefonen. Det har tvunget dem til at lege sammen - finde på gode lege sammen og være sammen. 

Det har også tvunget os til at være lidt mere kreative i ulvetimen. For parkering foran tv var ligesom ingen mulighed. Så vi har været sammen. Snakket. Læst bøger. Pigerne har leget (det har de faktisk gjort aller mest. Leget altså) og igår kom så vores nye 4g mobil abonnement. Og dermed er der ikke længere det store behov for at begrænse adgang til det trådløse - men jeg tænker vi fortsætter vores selvvalgte ret så restriktive adgang til tv og telefonspil. For det alternativ vi har oplevet her de sidste måneder har virkelig været godt for os alle :) 

glædelig lørdag aften derude :)  

14 kommentarer:

 1. Lyder gbare så godt:o) Vi ser aldrig tv (altså manden ser de fodboldkampe, han skal skrive om men ellers ikke) Vi ser Netflix. Ungerne ser ikke tv særlig tit. De ser youtube eller list dr ultra på telefonen. Hvis manden min ikke arbejde hjemmefra med fodbold for Smartoods, så havde vi ingen tv pakke. Lige nu er det den billigste løsning i forhold til hans fodboldarbejde. Jeg ser News men kun fordi vi har den ellers ville jeg se news på computeren. Fortsat go' søndag til jer:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var egentlig ikke planen at pigerne (og vi voksne) skulle undvære WIFI så længe, men det virker faktisk ok godt nu :)

   Slet
 2. Det er gode intentioner - og jeg er glad for at I fortsætter lidt endnu Jeg har to drenge på 11 og 15 og for dem er det utænkeligt, ikke at kunne komme på nettet ;-) til gengæld er de ikke vokset op med tv i ulvetimen eller en ipad. Jeg ved ikke rigtig om det er godt eller skidt. De er i hvert fald ikke meget for at afgive wifi pt. Den yngste ser mest netflix og den store er på de sociale medier.
  Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forestille mig man ikke tager WIFI fra teenagere... ulvetime uden tv fungerer overraskende godt herhjemme og de efterspørger det heller ikke længere. SÅ vi fortsætter lidt endnu :)

   Slet
 3. lyder bare så sundt, og dejligt ikke mindst dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også faktisk - virkelig dejligt :)

   Slet
 4. Vi - undskyld jeg! - ser aldrig fjernsyn. De andre er afhængige, tror jeg... En sjældent gang ser jeg en film på DRK, og det er så det.... Tror, det er meget sundere at se på et bål :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ser også gerne film på DR-K - ellers streamer jeg anne aog anders eller bare indefra med Anders Agger. Allerhelst ser jeg på bål med manden min, men det er bare så koldt derude nu...

   Slet
 5. Synes, det lyder som verdens bedste idé. Selv om jeg kunne forestille mig, at der ville blive mytteri herhjemme, hvis jeg foreslog at droppe WiFi-forbindelsen :-) Vi har ingen tv-pakke og har ikke haft det i årevis, men vi streamer temmelig meget. iPads og PlayStation er blevet pakket væk i en periode, og nu har ungerne så mulighed for enten at se Ramasjang eller spille Oline på computeren, hvis de har brug for lidt skærmtid. Men derudover kæmper jeg også for at blive mere kreativ i ulvetimen, så det bliver mere hygge og mindre parkering :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Da tv-signal røg og wifi ligeså var der altså også myteri herhjemme. Det var heldigt der kun var 14 dage helt uden noget som helst i gamle by. For da vi flyttede var haven jo bare da shizzle, og så glemte de ligesom at tv var en del af underholdningen - og nu er "TV jo bare noget der er i kælderen, og ikke rigtig virker..."
   Kan efterhånden sige ulvetimen ikke er så slem længere uden at lyve, enten fordi de er blevet større, eller fordi de faktisk har lært at lege sammen pga vores tv stunt...

   Slet
 6. Fantastisk! :) Rigtig fedt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt for det for så meget mere familietid.

   Slet
 7. Ehj, det lyder faktisk lidt som en lettelse. Selv har vi tit og ofte fjernsynet kørende i baggrunden, men det er yderst sjældent jeg 'ser' fjernsyn. Min mand og jeg var længe uenige om det fjernsyn der hang i soveværelset, da jeg egentlig syntes det blev for meget at gå fra fjernsynet i stuen og videre til fjernsynet i soveværelset. Han elsker dog at se fjernsyn lige før han skal sove, så det var svært at blive enige. Men så kom det med den nye tv-signal og så døde vores fjernsyn. Sådan kan det jo gå :-) Om jeg helt kunne undvære et fjernsyn, ved jeg ikke helt, men jeg nyder de aftener hvor vi minder os selv om, at fjernsynet også har en slukknap!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder den ro som det gir at vi netop ikke har tv i stuen. Vi oplever som sagt meget mindre uro i ulvetimen og det er så dejligt. Vi har aldrig haft tv i soveværelset men kan godt finde på at tage computer med i sengen og se en film for eksempel.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...