mandag den 27. marts 2017

Lidt om haven og haveplaner...

Hele weekenden har stået i familiehyggens tegn. For mig findes der få gode måder at lade op på. En af dem er at være sammen med mine yndlingsmennesker. 

En af de første ting vi købte da vi flyttede ind i huset var et bålfad med svingarm. Og bålfadet har i den grad været brugt i sensommeren. I vinters holdt vi pause med bål men i fredags startedede vores have bål sæson med bål og snobrød. Først var vi på pinderov for at finde de bedste pinde til snobrød. Hvorefter vi bagte snobrød og var ude næsten helt til Disney startede. 

Lørdag havde jeg lovet pigerne at forlænge svømningen med en tur i dem almindelige svømmehal efter undervisningen. Vi var næsten de eneste i hallen og fik også varmet os godt op i varmvandsbassinet inde. Vi kørte hjem igen. En rigtig hyggelig eftermiddag hvor pigerne også lige fik testet om jeg virkelig mener at vi kører hjem uden at handle når de ikke kan enes om hvem der styrer indkøbsvognen. 

Søndagen gik med gravearbejde i haven. To buske fik vi gravet op i vældig fart - Storemusen og jeg - den tredje var ikke til at hugge eller stikke i og roden ville ik flytte sig en bjælde også selvom vi forsøgte med berlingoen. Det virkede ik. Men manden og Storemusen fik roden op til sidst. Tjek lige hullerne mellem de topkappede Thujaer... de sidste buske skal også op. Men der er lige andre buske der står for skud først. 


Jeg elsker det her gravearbejde. For mig er det en god øvelse i også at gøre den slags med mindre fart i end jeg plejer. Så jeg holder pauser nyder solen og snakken med Storemusen i projekt forhave. 

Så ja weekenden har været meget meget god. Tilpas afslappet og virkelig hyggeligt. For ind imellem ovenstående har jeg jo os haft tid til at strikke videre på Tullers sok... Manner jeg glæder mig til påskeferien hvor vi har tid til det næste store indhug i haven. Inden da vil jeg ha etableret  køkkenhavens bede. 

6 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig weekend I har haft. Sådant et bålfad har vi også talt om i perioder, der er ikke meget bedre end en omgang grillede pølser og snorbrød. Men nu begynder drengene snart at flytte hjemmefra, så jeg skulle nok have tænkt på det lidt før... Sikke et arbejde med de busker, det er helt vildt som de kan gro fast nogen gange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja det var skønt med weekend og hygge. Jeg troede vi aldrig skulle få den ros ud. Men vi vandt!
   Kan virkelig kun anbefale bålfadet. Når det er varmt om sommeren og pigerne er gået i seng sidder manden og jeg og kigger på flammer og ild :) super skønt!

   Slet
 2. Åh bål og snobrød. Så er det for alvor forår 😊 Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det blev vi også enige om :) Pigerne sys ihvertfald det var hyggeligt :) kh. S

   Slet
 3. Åh, det lyder bare som en skøn skøn weekend:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også :) ku godt bruge en til - nu :) kh. S.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...