fredag den 26. juni 2015

Bedsteforældredag

Igår var der bedsteforældredag i børnehaven - for Tiller og Tuller - og selvom Storemusen spurgte om hun ikke godt måtte komme med - så er sådan en dag altså ikke for før-skole-sfo-børn, men kun for børnehavebørn. Som "trøst" fik hun en af de boller med på madpakken, som Tiller og Tuller havde med til det store Bedsteforældre-kaffe-slabberas-hjemme-bagte-boller-bord.

Egentlig havde vi ikke nogen bedsteforældre der i år havde tid til at komme, men min far - Pigernes ynglings-Opa tog sig alligevel tiden til at komme forbi, for helt uden bedsteforældre på en bedsteforældredag holder alligevel ikke, mente han. Så dejligt, for pigerne elsker ham!. Alle bedsteforældre skulle ha en blomst med - for at kunne plante sammen med børnebørnene - og for at det ikke foregik på uautoriserede steder, havde "de voksne" i børnehaven sat flag alle de steder hvor man gerne måtte plante sin blomst. Min far havde taget et fulgehus med. Han er ikke så meget til have og gravearbejde (og har aldrig været det) men er mere til at skrue, samle og sætte op. Så vi havde på forhånd sikret os, at fuglehus på en eller anden måde også falder ind under kategorien blomst og sager, så det var helt ok, at der nu hænger et fint fuglehus, som børnene så håber der flytter fugle ind i inden længe.

Min far tager (også) altid aftensmad med - skønt. Han har altid tid til at sidde og hygge med pigerne og i morges var han også med til at aflevere pigerne i børneren. De nyder han er her - selvom de synes det er lidt snyd at han kun sover hos os én nat - og er kørt når de kommer hjem i eftermiddag. Han har andre planer i weekenden, og skal derfor hjem idag. Men hvor satte vi dog pris på at han lige tog sig tid til at komme forbi. For der er faktisk kun én bedsteforældredag tilbage i børneren, nu... Vildt!!

Samtidig synes jeg børnenes relation til bedsteforældre er vildt vigtigt. Det er vigtigt at have nogen som elsker en som ikke har en opdragende rolle - som bare er der og kan give kærlighed, opmærksomhed og glæde - og jeg tror på, at denne tidlige relation gør, at man også godt gider sine bedsteforældre når de bliver gamle, lidt besværlige, og måske lidt underlige. For relationen er på det tidspunkt, fyldt med kærlighed og forhåbentlig også respekt, som gør at man kan rumme sine bedsteforældre. Det håber jeg ihvertfald vi er med til at skabe forudsætningen for, ved at besøge bedsteforældre, få besøg af bedsteforældre, og alt det der hører med. Men vigtigst af alt, at give børnene en relation til "den ældre generation", som ikke opdrager men som bare er fyldt med kærlighed.

2 kommentarer:

  1. Åh, det lyder hyggeligt. Og det er bare så hyggeligt med sådan nogle dage i børnehaven. Vores børnehave holder det også - også som en plantedag. Her synes jeg dog, at det er lidt synd, at det KUN er for bedsteforældre, for der er en del børn, der ikke har bedsteforældre, som har mulighed for at komme af den ene eller den anden grund. Vi er heldige, at begge hold bedsteforældre kan (for det meste) og gider (altid), men de melder altid om børn, der er lidt 'ved siden af sig selv', fordi de ikke har nogen med. Også selv om pædagogerne gør sit bedste for at tage sig ekstra meget af dem. Men det er jo lidt af en balancegang.

    Dejligt, at din far både kunne og ville komme. Og at han oven i købet havde mad med. Ikke dårligt! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også ret hyggeligt, og jeg er så glad for at min far tog sig tiden til lige at køre over til os... for du har ret - de børn hvor der ikke kommer bedsteforældre, er bare ved siden af sig selv - og det er så synd. Men der er også mange bedsteforældre der (i vores bh) kan rumme at inkludere barnebarnets venner i plantningen - og så giver det alligevel mening med sådan en dag - men du har ret - der er virkelig en balancegang!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...