onsdag den 24. juli 2013

Hverdag efter ferie, del III

For på trods af at vores ferie sluttede i søndags, og vi i mandags alle startede på arbejde eller børnehave eller vuggestue igen, har denne gang 'opstart efter ferie' været lidt anderledes end den plejer (plejer efter efterårsferien, og plejer efter juleferien).

Forskellen har måske været vejret? Eller at der kun er samlet 8 som i OTTE børn over i insti... altså tre børn i vuggeren og fem i børneren inklusive vores tre trutter...? Eller at jeg denne uge stadig går rundt som 'semi'-ledig og arbejder (og blogger) på min afhandling hjemme, så det er mig der henter og bringer (jeg får ikke dagpenge, orker ikke dp. møllen for 4 uger - for jeg starter jo et rigtigt - som i fast - arbejde her den 1.8. i provinsen). For alle de ting man skal for at få 'lov' til at få dagpenge, gider jeg ikke. Så er det virkelig luksus at vi har råd til at ha mig gående på ingenting (andet end de 9 feriedage på dagpenge jeg har 'sparet op')

Udsigten fra min 'pind' #afhandlingenskriverikkesigselv så der skal masser af kaffe til :)
Vejret er jo helt igennem fantastisk, tænk at der er så varmt og at solen skinner nu på 3. eller 4. uge! Så gør det ikke noget man også skal i børneren. For storemusen er hele denne uge i skoven med alle de andre (fire) børn og tre pædagoger. De finder bær, koger marmelade, fanger frøer, går tur, plukker blomster og meget andet. Men at der er så få børn betyder også at vores store mus har haft masser af tid til at snakke med yndlingspædagogen om ferien, om at hun nu cykler helt selv, og cyklede til Rema i ferien, og om sin (alene) ferie hos ola og bessemand, og sin tur i Randers regnskov, og alle de andre ting hun har oplevet i ferien. Tiller og tuller leger sammen med den ene anden pige der også er i vuggeren og nyder at have alle legesager for sig selv. Igår hentede jeg de tre trutter kl. 15.30 og de var de sidste børn ;) så der var masser af tid til at lege færdig, snakke med pædagogerne om løst og fast og bare tage ting i vores helt eget tempo. Så jeg tror det er tempoet der er forskellen, for om morgenen tager vi den tid det tager når man skal nå at spise morgenmad, komme i tøjet få solcreme på, børste tænder og alle de andre ting og om eftermiddagen ligeså. Aftensmaden er tit rugbrød, for jeg må indrømme jeg orker ikke rigtig at lave varm aftensmad i varmen jeg vil egentlig hellere bruge tiden sammen uden for med mine tre trutter :) så jeg tror forskellen er nok tempoet her på denne 'efter ferie opstart' for vi 'plejer' at have mere fart på end lige for tiden.

Igår var der fx tid til at tage bad i haven i stedet for i badeværelset, for hvis der ikke er tid til det nu, hvornår skal der så været tid til at gøre noget andet end vi plejer? Ja, så her hjemme nyder vi at 'plejer' åbenbart stadig holder ferie, og har ladet os klare hverdagen efter ferien selv :)
Tiller og tuller i badekar #badesjov i haven er nu bedst :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...