tirsdag den 25. september 2012

Tvillingemødre når det er allerbedst...

Jeg er gået hos APA* (afspændingspædagogernes aftensskole) på et efterfødselshold for tvillingemødre da jeg var på barsel med pigerne, det var intet mindre end super fantastisk!! At mødes med andre kvinder der er i samme båd (flere af dem havde store søskende til deres twins) var skønt. Vi fik snakket om stort og småt, lavet lidt gymnastik og strukket de stive arme og ben, ikke mindst ryggen... - og der var altid en hjælpende hånd. Selv når man havde to sovende børn var det en selvfølge at give en hånd til en anden, hvor der var brug for det.

Fire af 'de damer' mødes jeg stadig med regelmæssigt til frokost inde i byen. Vi har aftalt at mødes fast den sidste fredag i måneden, hver anden måned - for det er SÅ hyggeligt - at følge med i hinandens liv. Høre om børnene, give og få tips og tricks  og bare være tvillingemor - og Sandra - på samme tid. Særligt at være begge dele samtidig (som jeg jo er) - og blive mødt fordomsfrit af ligesindede er fantastisk. Den forståelse man møder for de udfordringer man som mor til tre børn - hvoraf de to har præcis samme alder og behov - er unik og kan kun gives/forstås af andre tvillinge-mødre/familier/fædre. Jeg synes den holdning vi efterhånden møder er 'jamen det må da efterhånden blive nemmere, nu de er større'. Ja, det er blevet nemmere - men der er jo stadig bjerge af vasketøj, mad på gulvet når vi har spist, - børn der skal pilles ned af 'diverse' de er kravlet op på, børn der skændes om fx en lyserød klapvogn, en bog, eller andet - så ja, det er nemmere end før - vi pakker jo bare bilen og kører en tur, tager en bolle og vand med og vupti får en enorm dejlig eftermiddag sammen alle fem, men der er da stadig enormt meget arbejde i tre små børn... (det blev lige en til en 'hov der kom jeg ud af en tangent'... ).

Det jeg egentlig ville sige -  i fredags mødtes jeg med intet mindre end Verdens bedste damer, og det blev til en forlænget frokostpause, men hvor var det skønt at snakke tvillingesnak og høre hvordan det går hjemme hos de andre. Det var en absolut god start på weekenden!!

* Jeg kendte godt APA fra tidligere - jeg gik der både før og efter fødslen af Karoline - jeg havde fået anbefalet stedet af en kollega. De har fødselsforberedelseshold til både førstegangs- og flergangsfødende. Og ditto efterfødselshold. Der er jo helt klart forskel på de tanker man gør sig i første og anden graviditet...

2 kommentarer:

 1. Lyder hyggeligt.

  Og dejligt at I stadig ses.

  Jeg gik os samme hold, det har vel været tilbage i 2010.

  Trækker stadig på smilebåndet over når man kom anstigende med en baby i sele på maven og en i liften og lift nr. 2 i den anden hånd og pusletasken om halsen. Og så sad der de dersens mødre med et enkelt pus og så trætte ud.

  Der føltes jeg mig alligevel lige lidt sejere... (Godt de ikke vidste hvor presset jeg var indeni.) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig dejligt stadig at ses - og på fredag er det tid igen - jeg glæder mig!!

   Jeg havde det på samme måde, da jeg gik der til Fødselsforberedelse da jeg var gravid med trunterne. Jeg tænkte - dejligt at se nogle med tvillinger der hænger sammen og kommer ud. Og da jeg gik der med pigerne var jeg stolt over at være kommet afsted, og synes også 'dem med bare et barn' så godtnok trætte ud...

   Ja, en i slynge, en på armen og pusletasken på ryggen. Det mindede du mig lige om! Jeg fandt ud af at tomme voksier kan fungere som rygsæk, ved at lægge dem ind i hinanden og snøre dem sammen. Så 'sparede' jeg én gang trappegang... Hold fast når jeg tænker tilbage - har jeg godtnok SLÆBT... godt de nu går, og kan ting selv :) god søndag (aften) til dig! KH.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...