søndag den 10. maj 2015

Første før-skole-SFO-uge: tjek

En ny uge starter i morgen. En ny uge med nye venner for storemusen -nye indtryk og nye udfordringer. 

Den første uge har været hård ved hende. Fra en veletableret storegruppe med tre super gode veninder til en gruppe på 18 børn hvor hun stort set ikke kender nogen. Hun kender nogle piger fra 0.b der sidste år gik over i vores børner. Så det er lys forude. Tror jeg. De vil hende - ligesom hun også stadig gerne leger med dem. Men det er hårdt at se hende så ikke glad. Ikke høre hende fnise som hun ellers altid gør ret så meget. Derfor var det også særlig dejligt at hun i dag havde en legeaftale hos vennen B som hun holder så meget af. De fniste - grinte og var ligesom de altid var sammen ovre i børneren. Og det er en noget mere afbalanceret pige vi havde herhjemme resten af idag. Samtidig har vi i løbet af weekenden snakket lidt om - hvordan vi kan hjælpe hende lidt med at få etableret nogle nye venskaber og hvad hun selv kan gøre også selvom det er svært... 

Men det er pisse svært som forældre - for mavefornemmelsen er måske ikke den bedste ifht havd SFO'en gør for at hjælpe børnene ind i nye relationer - (der er rigtig mange børn der kommer fra to store børnere lige i vores nabolag - så mange kender hinanden fra før) men samtidig er alt også stadig så nyt så vi skal jo også se tiden an - og give det nye en chance. Uden at panikke fordi fnise-musen ikke fniser men mere observerer og er stille (og mere opfarende) herhjemme. Men Båkke lort det er bare lidt svært :) det er jo ens børn det handler om! 

2 kommentarer:

  1. Åh, her var jo et indlæg om førskole-SFO'en. Håber, det går fremad med både relationer og mavefornemmelse. Det er ikke sjovt at se sine børn kørt ud på et sidespor og slet ikke, hvis man ikke synes, der bliver gjort nok for at få dem tilbage på sporet. Jeg er SÅ spændt på (læs: nervøs for) min den ældstes skolestart. For situationen er uvant både for hende og for mig som forælder. Hvorfor skal de også blive store så hurtigt, de kære små?! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror det går fremad - men det er virkelig svært at gennemskue. Så jeg tror hun trives mere nu, selvom mavefornemmelsen stadig er mest som "det er opbevaring af børn" - men sådan må det være indtil huset er købt.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...