tirsdag den 4. oktober 2016

Lidt om hverdagens glæder...

Her til morgen læste jeg et fint indlæg over hos Malin - og jeg blev så inspireret af det at jeg tænker - en hverdags-glæde-liste er lige på sin plads idag - en skøn solskins oktober dag. Hendes afsæt var hverdagsluksus - mit afsæt bliver hverdagsglæde. Hverdagsglæde eller glæde i det hele taget sidder i maven hos mig - mærker jeg den, smiler jeg, og får en følelse af lethed i sindet og især i maven.

For mig er glæden og glæderne ved hverdagen rigtig vigtige, men det hænder, at jeg glemmer dem - eller at de fortrænges i baggrunden af et fortravlet hverdagsliv, hvor fokus er mere "hvor er jeg på vej hen" altså fremtiden - og "ting jeg har oplevet" - altså fortiden. Derfor var Malins indlæg virkelig en lille reminder om at nyde nuet, at være her og nu. Mine hverdagsglæder handler om her og nu ting - . Om tanker, begivenheder eller andet som spreder glæde i nuet (hvor vi jo sjovt nok er...) - det handler (også) om at give sig tid til at stoppe op og mærke glæden, at sætte tempoet ned og bare være med det der er.

Ting der giver glæde i hverdagen for mig  er...

en dejlig kop stempelkaffe som jeg kan drikke i stilhed, eller ihvertfald med ro, hvor der er tid til at nyde kaffen. Hvis der så er et stykke mørkt chokolade (allerhelst med orangesmag fra Irma) så er jeg i den syvende himmel.

En morgen, hvor jeg i fin stil får vækket alle piger og bliver mødt med et smil, og en natvarm-børnekrammer.

Strikke i solen på terrassen - eller strikke i sofaen mens det regner og rusker uden for.

Flow oplevelsen i yoga eller en meditaiton hvor jeg virkelig får slået tankerne fra

En svømmetur hvor alt bare spiller - der er styr på ben, vejrtrækning og arme.

At grine sammen med manden.

At sidde i sofaen op ad manden og se en god film.Jeg vil tillade mig at spille Malins bold videre (igen i en lidt modificeret udgave - fra luksus til glæde, jf. oven for) - og spørge - hvad gør dig glad i hverdagen?

Ha en skøn - glad - oktobertirsdag derude!
6 kommentarer:

 1. Det var nu også et fint indlæg, Malin havde lavet. Det er godt lige at få vendt tankerne til noget hverdags-positivitet.
  Jeg har ikke så mange andre punkter at tilføje, andet end at én af mine favorit stunder er at sidde i sofaen med mine to drenge, med hvor vores bog og en kop te. Det er ren balsam for sjælen. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt bestemt også noget jeg virkelig sætter pris på - at sidde sammen med vores tre trutter i sofaen. Det sker bare alt for sjældent... måske noget jeg skal prioritere meget mere?! Jeg tror det! Kh Sandra

   Slet
 2. Hverdagen er bare bedst. Det er manden min enige om og har altid været. Jo, vi nyder da frie m.m. men hverdagen hverdag er bedst også når der er travlhed. Sofatid med ungerne og en film er noget vi prøver at gøre på en helt almindelig onsdag somme tider eller vælg selv dag:) Sofatid med manden hver aften, når ungerne er i seng, er noget manden og jeg altid har holdt fast i lige fra ungerne blev født:o) Her i morges klappede alt bare og det er altså også noget af det bedste:) Dejlige indlæg fra både dig og Malin. Tænker jeg kunne finde på et ligende indlæg:) Inden efterårsferie:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også mest af hverdagen - af den simple grund der er flest hverdage ifht. ferier/weekender. Så øvelsen er for os at have en hverdag der giver glæde og som vi trives i :)
   Dejlige prioriteringer i har. Nærhed er så vigtig! Ha en skøn tirsdag, kh. Sandra

   Slet
 3. Kære Sandra, Tak for et fint indlæg... Du fik et par ting med som jeg missede på min egen liste, den med en morgenstund hvor det hele spiller og man får sendt ungerne af sted efter en stille og rolig morgenstund - det er guld værd. Jeg holder også enormt meget af min hverdag - heldigvis, da der jo er flest af lige dem - og jeg prøver også på at gøre det bedste ud af dem. Dage som i dag, hvor solen har stået højt fra en blå himmel, er det lidt nemmere. Og de dage, hvor vejret ikke er så dejligt som i dag, så kommer man langt med lidt stearinlys i vindueskarmen og tæpper i sofaen. Specielt hvis man som de fleste af os åbenbart kan lide en god film/en god bog/et hyggeligt strik. Det med yoga/svømning når alt bare spiller, er helt sikkert også en god ting, som jeg HELLER ikke fik med. Mon ikke vi i fællesskab kan lave en enormt lang liste over glæde/luksus i hverdagen? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Ja i fællesskab blir listen længere og det er kun godt for så får man virkelig øje på hverdagens små lykke stunder - fik ikke nævnt samværet med trunterne hyggen i haven og alle andre små stunder hvor vi er sammen om noget hyggeligt. Og der er tid til det ikke mindst.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...