søndag den 3. februar 2013

3.2.2009 - vandet går

Og jeg var mega høj gravid med Storemusen. Vandet gik da jeg var 41+6, og skulle møde til igangsættlelse på Frederiksberg hospital dagen efter. Så jeg ringede glad og spædt til fødegangen. De havde mega travlt, så vi skulle ihvertfald ikke komme lige foreløbig - men se om der ikke nok ville ske noget af sig selv og komme ind over middag.

Surprise, der skete ikke en dyt så vi kom ind og jeg blev sat igang, med et stykke stikpille, og blev sendt hjem igen...vi skulle komme igen hvis der skete noget og ellers møde igen næste dag om formiddagen. Jeg snakkede lidt med fg i løbet af natten, om mine ikke regelmæssige rimelig trælse veer, så sovet fik jeg ikke den nat - nogle timer om morgenen blev det dog til, så jeg var virkelig veludhvilet til dagen efter, som jo heller ikke heller ikke blev Storemusens fødselsdag... Måske kan i regne det ud - det her blir en lang historie - rimelig lang...

De der veer om natten havde ikke battet en meter, eller noget - så jeg blev sat igang igen, og jeg skal da love for, der nu skete ting og sager efter vi var blevet sendt hjem igen... Her fik jeg da lært et nyt ord: højhusveer. De kommer - ingen blid start - er - og forsvinder lige så kraftige igen - og så lige et par minutters pause og så videre - lidt hårdt i længden. Jeg fik et langt bad, der lindede, men bagefter måtte vi simpelthen køre afsted meget hurtigt... Tror det føltes vildere i min lend, på maven og sån end det var for der var da rimelig lang vej igen, men denne gang fik vi lov til at blive og lade veerne gøre sit arbejde. Jeg fik lidt akupunktur undervejs - det hjalp så godt som ikke, fik rystet maven, lagt pudendus blokade pga for tidlig pressetrang, eftersom Storemusen ikke kunne finde ud af at skrue sig ordentlig ned i bækkenet, og fik lattergas, blev pisse skæv (jeg kunne simpelthen ikke forstå hvorfor vores jm blev ved med at snakke om Maos fødselsdag - og at baby i maven nok ville få fødselsdag samme dag som Mao... Den 5.2. --- først meget senere fandt jeg ud af hun snakkede om kronprinsessen... Der jo som alle ved har fødselsdag den 5/2 - SÅ skæv var jeg!) for fik da ikke lige de pauser i lattergassen der åbenbart er enormt vigtige - så stemningen på fødestuen var virkelig løssluppen da anæstesi lægen kom, for at lægge epi ( har manden fortalt, for jeg husker stort set intet...og kun brudstykker af det her forløb hen på aftenen) - der var klokken godt op ad aftenen og der skulle vedrop til for at sætte lidt gang i tingene. Epien var min hjælper i nøden, jeg var virkelig ved at være ved vejs ende med mine kræfter, og fik hvilet lidt, mens Manden spiste stort set alle godterne vi havde med i hospitalstasken, for det var ved at være langt ude på natten nu - så også han var træt...

Inden i falder helt i søvn af denne lidt lange fødselsberetning (husk lige på vandet gik kl ca 8.15 den 3/2 og nu er vi ved en et-to stykker om natten den 5/2...) men på et tidspunkt, ca omkring kl 03 får jeg feber, og 'man' beslutter sig for at Storemusen skal ud, nu! Hun var stadig et eller andet sted langt oppe i hulen, så ud den almindelige vej kom hun ikke, men derimod blev hun forløst den 5/2 (42+1) ved akut kejsersnit kl 03.53 og scorede 10 og var så fin.

Men fåårk hvor var jeg basket bagefter - og tænk det allerede er fire år siden vi så Storemusen for første gang! Vildt, ing hvor hurtig tiden går - når man har det godt ;) jeg lægger et billede op at den lille Storemusen senere, så i kan se hvor lækker hun var og at hun var værd at vente på :)

2 kommentarer:

 1. Nårh... totalt lækker pigebarn der! Hvor stor var hun? Tiden er en underlig størrelse. Tillykke med hende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tark, jamen Storemusen vejede 3490 g og var 50 cm lang. De to trutter var begge 2760 g og 46 cm lang, man er vel enægget ;)

   Tiden er mærkelig - de første par år føltes det som om det var igår hun kom, nu virker det som om hun altid har været her. Begge dele er lige dejlige synes jeg.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...